Mersin'de palmiyelerin altında açık havada sinema keyfi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Sinema Ofisi açık havada film gösterimlerine başladı. Akdeniz ikliminin simgelerinden palmiyeler altında yurttaşlar hep birlikte ‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmini Kültür Park'ta izledi.

Mersin'de palmiyelerin altında açık havada sinema keyfi!

GAZETE PENCERE- Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin Sinema Ofisi koordinasyonunda düzenlediği Açık Hava Sinema Günleri, Kültür Park'ta gerçekleştirilen "Bir Cumhuriyet Şarkısı" gösterimiyle başladı. Akdeniz kıyısında düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, yaz akşamlarını sinema ve kültür sanatla buluşturan açık hava gösterimlerine yoğun ilgi gösterdi.

YAZ BOYUNCA FARKLI FİLMLER GÖSTERİLECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mersin Sinema Ofisi tarafından hayata geçirilen etkinlik kapsamında, Panayır Kafe yanında oluşturulan alanda yaz boyunca farklı film gösterimleri yapılacak.

Program kapsamında ikisi çocuklara, üçü ise genel izleyici kitlesine yönelik olmak üzere toplam beş film seçkisi sinemaseverlerle buluşacak.

mersin-buyuksehir-gecmisin-acik-hava-sinema-keyfini-gunumuze-tasidi-1

"MERSİN'İ SİNEMA SEKTÖRÜNÜN MERKEZLERİNDEN BİRİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Mersin Sinema Ofisi'nin yalnızca film gösterimleri düzenlemediğini, aynı zamanda yapımcı ve yönetmenleri kente çekerek Mersin'i sinema sektörünün önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akça, ofisin film festivalleri, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla da sinema alanında eğitim gören öğrencilere ve akademisyenlere destek verdiğini belirtti.

mersin-buyuksehir-gecmisin-acik-hava-sinema-keyfini-gunumuze-tasidi-3

VATANDAŞLARDAN ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Neval Ulusal, açık havada film izlemenin farklı bir deneyim sunduğunu belirterek kültürel etkinlikleri beğendiğini ifade etti.

Gösterimi ailesiyle izleyen Seval Batıyel ise etkinliği sosyal medyadan gördüğünü ve özellikle katılmak için geldiklerini söylerken, emekli Nurten Uzun da ailesiyle keyifli bir akşam geçirdiklerini belirterek bu tür organizasyonların sürmesini istedi

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar