Sasalı'da duatlon yarışı tamamlandı
İzmir’de düzenlenen duatlon, farklı yaş gruplarından yüzlerce sporcuyu aynı parkurda buluşturdu. 2 gün süren organizasyon sonucu kazananlar madalyalarına kavuştu.
GAZETE PENCERE - İzmir, hafta sonu Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce sporcuyu ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Duatlon Türkiye Kupası, 14-15 Şubat tarihlerinde Çiğli’deki Sasalı Kent Ormanı’nda yapıldı. İki gün süren organizasyona 32 kentten 617 sporcu katıldı.
AYNI PARKURDA KOŞUP BİSİKLETE BİNDİLER
Duatlon, koşu ve bisiklet etaplarının arka arkaya tamamlandığı bir dayanıklılık yarışı. İzmir’deki organizasyonda sporcular “yıldız”, “genç”, “elit”, “yaş grubu” ve paraduatlon gibi farklı kategorilerde yarıştı. Aynı parkurda hem koşan hem bisiklete binen sporcular, kürsüye çıkmak için kıyasıya mücadele etti.

GENEL KLASMANDA KAZANANLAR BELLİ OLDU
Erkekler genel klasmanında birinciliği ferdi yarışan Mikhail Venediktov aldı. Dinçer Yılmaz ikinci, Feyyaz Döner üçüncü oldu. Kadınlarda ise Ece Calp birinci olurken, İpek Öztosun Bezdan ikinci, Benhür Öncel üçüncü sırada yer aldı.
16-19 yaş grubunda erkeklerde Arif Birgin birinciliği kazanırken, genç sporcuların performansı dikkat çekti. Organizasyonda 20’li yaşlardan 70 yaş üstüne kadar geniş bir yaş aralığında sporcular yarıştı.
“HER YIL KATILIYORUM”
Kadınlar genel klasmanda ikinci olan İpek Öztosun Bezdan ise organizasyona her yıl katıldığını belirterek yarışın ardından kürsüye çıkmanın tüm yorgunluğu unutturduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi