Seçer: Yoksulluk, gerçek Türkiye manzarasıdır

Seçer: Yoksulluk, gerçek Türkiye manzarasıdır
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, iktidarın sunduğu fotoğrafların ülkedeki gerçek durumu yansıtmadığını, bunun Pazar yerlerinde yaşananlar olduğunu belirtti.

(MERSİN) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin'in Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Türkiye'nin aslında gerçek tablosu, onların bize gösterdikleri fotoğraflar değil" diye vurguladı.

Seçer, Toroslar'daki Kurdali Mahallesi'nde bulunan pazar yerini ziyaret etti.

Pazar gezisinde Seçer'e, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Toroslar İlçe Başkanı İzzet Kırılmaz, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Belediye Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti.

Seçer, pazar ziyareti sırasında hem vatandaşların hem de esnafın ortak sorunlarının geçim sıkıntısı olduğunu ifade etti. Yüksek ve düşük gelirli bireyler arasındaki makasın fazlasıyla geniş olduğunu belirten Seçer, bunun toplum ve ülke açısından ciddi bir risk taşıdığını söyleyerek, mevcut iktidar ile Türkiye'nin gerçeklerinin de bu şekilde olduğunu belirtti.

Artan fiyatlar ve hayat pahalılığı karşısında yurttaşların ezildiğini dile getiren Seçer, Türkiye'nin gerçek durumunun, iktidarın yaratmaya çalıştığı algı değil; Toroslar'daki, Mersin'deki ve ülkenin dört bir yanındaki pazar yerlerinde gözlemlenen gerçek yaşam olduğunu ifade etti. İnsanların pazar torbalarını bile tam olarak dolduramadıklarını belirten Seçer, bu sorunların çözümünün halkın oy vereceği, sandığın geldiği zaman elde edileceğinin altını çizdi.

Pazar ziyareti sırasında vatandaşlar, Seçer'e hayat pahalılığı ile ilgili şikayetlerde bulundu. Seçer ise iktidarı işaret ederek, ""O zaman değiştirmek lazım"" dedi.

Her zaman halkın yanında olduklarını ve vatandaşların belediyelerin sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden Seçer, ""Belediyelerden memnunsanız iktidara da belediyelerin mensup olduğu partiyi getireceksiniz, ülkeyi onlar yönetsinler"" şeklinde konuştu.

"Gelir dağılımındaki makasın bu kadar fazla olması çok tehlikeli"

Seçer, pazar ziyaretinden sonra yaptığı açıklamalarda, Mersin'in en büyük ikinci ilçesi olan Toroslar'ın sosyo-ekonomik düzeyinin düşük olduğunu belirterek, ""Mersin'de 603 bin hane var. Bunun 120 bine yakını sosyo-ekonomik olarak en düşük seviyelerde. Bu önemli bir rakam. Eminim ki 120 bine yakın yoksul hanenin önemli bir kısmı da Toroslar, Akdeniz ve diğer ilçelerimizdedir. Bir tarafta çok kazananlar, bir tarafta az kazananlar, bir tarafta her istediğini rahatça edinenler, bir tarafta çocuklarının gıdasını alamayanlar ya da karnını dahi doyuramayanlar. Bu bir toplum ve ülke için çok tehlikeli bir durum, sosyal bir meseledir. Gelir dağılımındaki makasın bu kadar fazla olması çok tehlikeli"" dedi.

İktidarın birçok alanda büyük hatalar yaptığını ve sonuç olarak bütçede büyük açıklar meydana geldiğini ifade eden Seçer, buna bağlı olarak yurttaşların yoksullaştığını aktararak, ""Bu açıkları kapatmak, bir yerleri acıtmakla olur. Kimsenin başkasına gücü yetmiyor, geliyor fakire, emekliye, çalışana, sabit maaşlıya, üreticiye yetiyor. Yükle vergi yükünü, harçları; asgari ücrete dokunma. TÜİK yüzde 33 enflasyon açıklıyor, gerçekte yıllık enflasyon minimum yüzde 40, yüzde 50'ler seviyesinde. Bir tarafta sabit bir ücret var, bir tarafta sürekli artan fiyatlar ve ortaya çıkan hayat pahalılığı"" ifadelerini kullandı.

Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki 1 Ekim resepsiyonunda çekilen fotoğraflarla ilgili açıklamalarda bulunarak, ""Türkiye'nin gerçek tablosu onların bize gösterdiği fotoğraflar değil. Geçen parlamentoda "İşte Türkiye tablosu" diye fotoğraf gösterdiler. Onlar pembe tablolar ama gerçekte Türkiye'nin tablosunu görmek isteyen Mersin'e gelsin, Toroslar'a uğrasın ve bir de Kurdali Pazar Yeri'ne gelip Türkiye'nin tablosu kara bir tablo mu, yoksa pembe bir tablo mu görsünler. Bunu Türkiye'yi yönetenler görecektir"" dedi.

"Yüksek gıda fiyatlarının çözümü halkta, Halk sandıkta çözecek"

Vatandaşların kendilerine boş pazar filelerini gösterdiğini anlatan Seçer, yoksulluk durumunun en fazla pazar yerlerinde hissedildiğini belirtti. Mersin'in bir tarım ve üretim bölgesi olduğunu dile getiren Seçer, ""Burada sebze-meyve fiyatları, gıda fiyatları düşük olmalı. Mersin, Türkiye'nin en önemli gıda ticaretinin olduğu bölgedir ve bakliyatın ihracatının, ithalatının yapıldığı yerdir. Sebzenin ve meyvenin Türkiye'de rekor seviyede üretiminin olduğu yerdir. Her türlü gıda üretiminin olduğu bir yerdir. Üretim bölgesinde hayat pahalılığı şikayeti varsa; İstanbul'u, Ankara'yı, diğer metropolleri ya da illeri düşünemiyoruz. Bunun çözümü halkta. Halk önüne sandık geldiği zaman bunun çözümünü bulacak. Sonra da çözüm bulduğu kişiler ve kadrolar gelecek, ülkenin ekonomisini düzeltecek."" ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar