Tarım işçilerinin kaderi trafik kazaları değil
(MERSİN) – Mersin'in Erdemli ilçesinde 4 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği, 14 işçinin yaralandığı trafik kazasının ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) Mersin İl Sekreteri Derya Demir, yaralıları hastanede ziyaret etti.
Erdemli'de sezonun son domates hasadına gitmekte olan tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 4 işçi hayatını kaybetmiş, 14 işçi yaralanmıştı.
TKP Mersin İl Sekreteri Derya Demir, Erdemli'de meydana gelen kazada yaralı durumda olan tarım işçilerini tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Hastane çıkışında basına açıklama yapan Demir, tarım işçilerinin ulaşım koşullarındaki denetim eksikliğine dikkat çekti.
Demir, açıklamalarında şunları ifade etti:
“Tarım işçilerinin yazgısı trafik kazalarında can vermek değildir. Ulaşım koşullarındaki düzensizlik o kadar büyük ki, bu kazada yaşananların ardından şoförün ehliyetsiz olduğunu ve minibüsün arızalı olduğunu öğreniyoruz. Denetim yetkisi bulunanlar bu sorunun ortakları değil midir? Tarım işçileri, trafik kazalarıyla ülke gündemine geliyor. Bu işçileri taşıyan minibüsler ve kamyonetler sürekli devriliyor; onlarca işçi yaralanıyor ve hayatını kaybediyor. Ulaşımın güvenli hale getirilmesi bu kadar mı zor? Belli kuralların oluşturulması bu kadar mı karmaşık? Tarım işçilerinin trafik kazalarında cinayetle karşılaşmasını normalleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Tüm sorumlulardan hesap soracağız.
Kaynak:ANKA