Tugay, Foça’daki afet sonrası incelemelerde bulundu

Tugay, Foça’daki afet sonrası incelemelerde bulundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sağanak yağışla sarsılan Foça'da İZSU ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mağdur durumdaki yurttaşları ziyaret eden Tugay, ihtiyaçların giderilmesi için harekete geçti.

(İZMİR) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Foça'da etkili olan sağanak yağışın ardından, İZSU ve itfaiye ekipleri dâhil olmak üzere, belediyenin çeşitli birimlerinin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceledi. Tugay, olumsuz etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, yaşanan eksikliklerin bir an önce giderilmesi için gerekli talimatları verdi. Büyükşehir ekipleri, ilçede normal yaşamı yeniden sağlamak amacıyla 197 araç ve 350 personelle çalışmalarını sürdürüyor.

Foça, aşırı yağışların etkisi altında kaldı ve bu sürede metrekareye 155 kilogram yağış düştü. Deniz seviyesinin yükselmesi ise su baskınlarını beraberinde getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, akşam saatlerinde Foça'ya giderek, 192 araç ve 350 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tugay, ilçede meydana gelen felaketin boyutlarıyla ilgili olarak Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından bilgi aldı. Bu ziyarete, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Uzun, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İtfaiye Daire Başkanı Yaşar Korkmaz ile diğer bürokratlar da eşlik etti.

Sahada inceleme

Başkan Tugay, Yeni Foça sahilinde, ekiplerin su tahliyesi, mazgalların temizliği ve kanal açma işlemlerini nasıl yürüttüğünü gözlemledi. Denizin taşması sebebiyle yaşanan durumla ilgili bilgiler aldıktan sonra, Foça merkezine geçerek esnafı ziyaret etti. Burada ayrıca, eksiklerin giderilmesi için ilgili birimlere talimat veren Tugay, su baskınından etkilenen yurttaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Büyükşehir 192 araç ve 350 personelle Sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Afet İşleri Dairesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi, Muhtarlık İşleri Dairesi, Fen İşleri ve Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de olmak üzere, ilçe genelinde yaşamı normale döndürmek için 197 araç ve 350 personelle su tahliye çalışmaları yürütmekte ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik destek sağlamakta.

Yurttaşlara sıcak çorba

Yağmur, Foça'nın yanı sıra Aliağa, Karaburun ve Menemen ilçelerinde de etkisini gösterdi. Bucak mevkisinde aracıyla birlikte dereye sürüklenen bir kişiyi arama çalışmaları ise İtfaiye Su Altı Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından devam ettirilmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bölgede yaşayan yurttaşlar için, 500 kişilik sıcak çorba hazırlayarak, Yeni Foça ve Foça merkezde iki ikram aracı konuşlandırmıştır.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar