Yenişehir Belediyesinden kadınların ekonomik güçlenmesine yeni adım
(MERSİN)- Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Rotary 2430. Bölge Guvernörü Can Çığırgan, kadınların ekonomik yaşama katılımını artırmayı amaçlayan GİKA (Girişimci Kadınlar) Projesi için bir iş birliği protokolü imzaladı.
Rotary 2430. Bölge Federasyonu tarafından "El Ele Ekonomik Özgürlüğe" sloganıyla 2018-2019 döneminde başlayan proje, 2420 ve 2440. Bölge Rotary Federasyonlarının ortaklığıyla yürütülüyor. 2025-2026 döneminde de üç bölge federasyonunun iş birliğiyle devam edecek GİKA Projesi'ne Yenişehir Belediyesi destek verecek. Proje kapsamında Türkiye'de yaşayan, okuma yazma bilen ve evlerinde el emeği ürünler üreten 18-99 yaş arasındaki kadınların, bilgi ve becerilerini katma değere dönüştürmeleri, girişimcilik konusunda bilinçlendirilmeleri ve e-ticaret aracılığıyla gelir elde etmeleri hedefleniyor.
Başkent Üniversitesi'nin eğitim koordinatörlüğünde yürütülecek proje çerçevesinde, kadınlara 10 farklı konuda çevrimiçi sertifikalı eğitimler verilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimci kadınlar, "www.gikap.com.tr" adresinde oluşturulan Girişimci Kadınlar Pazaryeri üzerinden ürünlerini satışa sunarak, ekonomiye katılma imkânı bulacak. GİKA Projesi ile Türkiye genelinde en az 9 bin kadına girişimcilik eğitimi verilmesi ve kadınların e-ticaret yoluyla ekonomik özgürlüklerini kazanmaları amaçlanıyor.
Protokol kapsamında Yenişehir Belediyesi ve Rotary 2430. Bölge Federasyonu, kadınların üretim süreçlerine dahil edilmesi, eğitimlere erişimlerinin sağlanması ve yerel ölçekte farkındalık yaratılması için ortak çalışmalar yürütecek.
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Yenişehir'de kadın emeğini görünür kılmak ve kadınların üretim ile girişimcilik süreçlerine katılımlarını desteklemek öncelikli hedeflerimiz arasında. GİKA Projesi bu noktada son derece değerli bir adım. Kadınların ekonomik özgürlüğe ulaşmaları, toplumsal gelişmenin en güçlü göstergelerinden biridir. Bu iş birliğinin, hem Yenişehirli hem de ülke genelindeki kadınlara ilham vereceğine inanıyorum" dedi.
Rotary 2430. Bölge Guvernörü Can Çığırgan ise GİKA Projesi'ne verdikleri desteklerden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e teşekkür etti.
Kaynak:ANKA