Yönetim yenilendi takım da yenilenmeli

Yönetim yenilendi takım da yenilenmeli
Maçın hakemi Zorbay Küçük tercihlerinde Beşiktaş’la olan sorununu dün gece de sürdürmeyi tercih etti. İlk sarı lacivertli rakibinden bir puan aldı Beşiktaş. Şimdi ikincisini, Fenerbahçe’yi bekleyecek. Ankara’da aldığı...

Maçın hakemi Zorbay Küçük tercihlerinde Beşiktaş’la olan sorununu dün gece de sürdürmeyi tercih etti. İlk sarı lacivertli rakibinden bir puan aldı Beşiktaş. Şimdi ikincisini, Fenerbahçe’yi bekleyecek. Ankara’da aldığı yara İstanbul’da telafi edilirse yeni yönetimle birlikte Beşiktaş adına anlamlı hedef olur. Ama aksi taktirde Beşiktaş ligde de uzatmaları daha sezonun ilk yarısından itibaren oynamaya başlar.

Türkiye’yi kuran partinin, ana muhalefetin genel başkanını seçmek üzere hatırlayın bin 366 delege rey kullanmıştı. Dün yapılan Beşiktaş kongresinde kurulan 21 sandıkta tam 10 binden fazla kongre üyesi oy kullandı. Demokrasi demişken böyle başlayalım. Ki yönetimi devrederken bir kongreyi bile doğru dürüst hazırlayamayan eski yönetim yüzünden katılım bu noktada kaldı. Kongre statta yapılabilseydi 20 bine yakın rey kullanılırdı. Kongreler formayı giyen topçuları da öyle ya da böyle etkiler. Beşiktaş’ta bu süreç çok uzadı. Özellikle yabancı topçular erkenden havlu attı. Sorumsuzluklar, affedilmez skorları yaşattı bu takıma. Rıza Hoca maç öncesi konuşuyor. “Hem futbolculuğum döneminde hem teknik adamlığım döneminde bu kadar çok sakatlık görmedim” diyor. Haksız da sayılmaz hani. Ligde ikide iki yapan takımın teknik adamının sakat listesinde tam 10 futbolcu var ve direk 11’de oynayacak isimler bunlar. Yönetim uyuma bu meseleye de sahip çık. Bak Real Madrid, Arda Güler yüzünden 2017 yılından bu yana takım doktoru olan Hırvat Niko Mihic'in görevine son verdi. Ankaragücü takımının tarihi boyunca en fazla mağlubiyet yaşadığı takım Beşiktaş. Ki Beşiktaş oynanan 28 maçın sadece birini vermiş sarı lacivertlilere. Beşiktaş tutuk Ankaragücü sert başladı ilk yarıya. Orta sahası hiçbir yaratıcılık sergilemeyen Beşiktaş’ın uzun paslarla Muleka ve Aboubakar’ı yoklaması oyunun da daha geniş alanda oynanmasına yol açtı.

İlk yarının ortalarına gelindiğinde Ankaragücü oyuna ağırlığı koymaya başladı. Golü de 21. dakikada buldu. Siyah beyazlı iki defans oyuncusunun arasından Ali Sowe topu uzak köşedeki ağlarla buluşturmayı bildi. Beşiktaş’ın yediği bu gol bir takımın defansı nasıl olmaz sorusuna iyi örnekti. Beşiktaş ilk yarıyı tek bir isabetli şut atamadan tamamladı. İkinci yarı ilk değişikliğini 55. dakikada yaptı Rıza Çalımbay. Forveti Cenk’i oyuna alarak üçledi, orta sahaya renk getirsin diye Chamberlain’i aldı. Beşiktaş 3 santraforla sahadaydı ama elindeki tek kanat oyuncusu Rebic kenarda. Oyuna girmesi için bir 20 dakika daha beklendi ve Aboubakar kenara çekilip oyuna alındı. Şapkadan tavşanı 74’te Chamberlain çıkardı. Orta sahada aldığı topu kariyerine yakışır bir şekilde Ankaragücü kalesine yuvarladı ve eşitliği getirdi.

Ancak bu gol Beşiktaş’a yetmedi. Müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Maçın hakemi Zorbay Küçük tercihlerinde Beşiktaş’la olan sorununu dün gece de sürdürmeyi tercih etti. İlk sarı lacivertli rakibinden bir puan aldı Beşiktaş. Şimdi ikincisini, Fenerbahçe’yi bekleyecek. Ankara’da aldığı yara İstanbul’da telafi edilirse yeni yönetimle birlikte Beşiktaş adına anlamlı hedef olur. Ama aksi taktirde Beşiktaş ligde de uzatmaları daha sezonun ilk yarısından itibaren oynamaya başlar. Bu yazı kaleme alınırken 12. Sandık sayılmıştı. Hasan Arat’ın Başkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor çıkan sonuçlara göre. Beşiktaş için hayırlı olsun. Sonuç şaşırtmadı.

Ama defalardır söylüyorum Beşiktaş’ın yeni yönetimin eskisinden de işi zor. Fenerbahçe maçı yeni yönetime moral olur, lig arası iyi değerlendirilirse Kartal geldiği yerden havalanmasını iyi bilir. Umut Meraş bu takıma lüks, Onur Bulut çok eksik, Salih Uçan’ın kendisine gelmesi lazım. Muleka ve Zaynutdinov olmadı, olamıyor. Amartey, Rebic, Rashica ne yaptı sezonun ilk yarısında? Ghezzal’ın ve Masuaku’nun sakatlığı bitecek gibi değil. Keşke Onana eski yönetimle birlikte memleketine dönse misal. Bailly yaşamının bundan sonrasını Beşiktaş’ın fizyoterapisti ile geçirsin diye mi alındı? Bunlar kramponlar… Bir de hoca meselesi var. İki aday da Sergen Yalçın’dan söz ediyordu, seçim süresince Rıza Çalımbay’a dümeni çevirdi. Ne yapılacaksa lig arasında yapılmalı ve Beşiktaş bu oyunu saymayıp baştan başlamalı.