Yüksek yargı mensupları, çok katlı konut projesine giriyor

Yüksek yargı mensupları, çok katlı konut projesine giriyor
Üst düzey yargı mensuplarının kurduğu kooperatif, İstanbul’da ‘Gölvadi Konutları’ isimli bir projeyi inşa etmek için bakanlığa başvuruda bulundu.İstanbul’da yüksek katlı binalar ve yapı yoğunluğuyla bilinen Esenyurt’ta,...
Üst düzey yargı mensuplarının kurduğu kooperatif, İstanbul’da ‘Gölvadi Konutları’ isimli bir projeyi inşa etmek için bakanlığa başvuruda bulundu.

İstanbul’da yüksek katlı binalar ve yapı yoğunluğuyla bilinen Esenyurt’ta, yüksek yargıdan üst düzey isimler tarafından yeni bir inşaat projesi yapılmak isteniyor. “Sınırlı Sorumlu Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi” tarafından hayata geçirilmek istenen proje kapsamında, 2 bin 500 adet konut ve 17 dükkân inşa edilmesi planlanıyor. Esenyurt Mahallesi’nde bulunan 68 bin 200 metrekarelik arazi üzerindeki inşaat, toplam 15 bloktan oluşacak. Altı bloğun yüksekliği zemin artı 21 kat, diğerleri ise zemin artı 20 kat olacak.

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre, Esenyurt Mahallesi’nde yapılması planlanan toplu konut projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruldu ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

4 milyar 869 milyon TL

Başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin maliyeti yaklaşık 4 milyar 869 milyon TL olarak öngörülüyor. İnşaat alanının çok yakın mesafede Hayatpark Konutları ile AVM bulunuyor. Yapılacak konutlarda 7 bin 500 kişinin yaşayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2 bin 930 adet araç kapasiteli otopark da yapılacak.

Proje tanıtım dosyasında, gerekli izinler ile inşaat ruhsatlarının alınması sonrasında inşaat çalışmalarına başlanacağı ve inşaatın da yaklaşık üç yıl süreceği kaydedildi. Yine dosyasında inşaatın yapılacağı alanın 1. Derece Deprem Bölgesi’nde kaldığı ve “1. Derece Deprem Bölgesi” kurallarına uyulacağı aktarıldı.

Üst düzey isimler

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi’nde yargının birçok üst düzey ismi yer alıyor. Kooperatifin yönetiminde Yargıtay üyesi Mustafa Yapıcı, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Musa Kanıcı ve Danıştay Genel Sekreteri Kemal Açıkgöz bulunuyor. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Kanıcı, Yapıcı ve Açıkgöz’ün dışında kooperatifin diğer kurucu isimleri şunlar:

• Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu.

• Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet Pınar.

• Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Uslu.

• Ankara Büyükşehir Belediye Meclis’inin AKP’li üyesi Mustafa Burak Altınsoy.