Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya serbest bırakıldı

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya serbest bırakıldı
Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle dün gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Avukat Demirkaya'yı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.Sosyal medyadan...

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle dün gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Avukat Demirkaya'yı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla 'halkı kin ve düşmanlığa' sevk ettiği iddiasıyla dün saat 17.00 sıralarında gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve 15 günde bir imza vermek şartıyla adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından polis ekipleri tarafından Ankara’ya götürüldü. Demirkaya'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Demirkaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Ankara 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Ankara'da Demirkaya'nın ifadesi alınırken Kayseri Baro Başkanı Ali Köse Ankara'da süreci takip etti. 

Kararı Ümit Özdağ duyurdu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya ve Samandağı eski ilçe başkanımız Suphi Yıldız adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Bu süreçte bize destek veren TBB Başkanına, Ankara Baro Başkanına ve Kayseri Baro başkanına Zafer Partisi adına teşekkürlerimi sunarım. Arkadaşlarımızın tek suçu Türk olmak, Türk olduğunu bilmek, Türkiye’nin örtülü işgaline karşı çıkmak. Atatürk’ün izinde ailemizi ve vatanımızı ÖLÜNCEYE dek savunacağız" ifadelerini kullandı.