Zammı beğenmeyen taksiciler UKOME binasını taşladı

Zammı beğenmeyen taksiciler UKOME binasını taşladı
Zammı beğenmeyen taksiciler İBB'yi taşladı, gözaltılar var.Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) ocak ayı toplantısında İstanbul’da toplu taşıma ve okul servislerine zam yapılması kararı alındı. İstanbul’da toplu...
Zammı beğenmeyen taksiciler İBB'yi taşladı, gözaltılar var.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) ocak ayı toplantısında İstanbul’da toplu taşıma ve okul servislerine zam yapılması kararı alındı. İstanbul’da toplu ulaşıma 18, taksi, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 28,09 oranında yapıldı.

Taksilerin açılış ücreti yüzde 28.09 artışla 19.17 TL'den, 24.55’TL’ye, kilometre başına ücret ise 12.89 TL'den, 17.61 TL’ye, kısa mesafe (indi-bindi) ücreti de 70 TL'den 90’TL’ye çıkarıldı.

UKOME'nin Çırpıcı Sosyal Tesisleri'ndeki binasında toplantısı devam ettiği sırada, İstanbul'da farklı hatlarda çalışan minibüslerin 8+1 taksiye dönüşmesiyle mağdur olduklarını öne süren bir grup taksici, bina önünde toplanarak kendileriyle ilgili düzenlemelerin gündem maddesi olarak toplantıya alınmamasına ve zam kararına tepki gösterdi.

Bu nedenle çıkan arbedede güvenlik amacıyla kurulan demir korkulukları kıran katılımcılar, tesise yumurta ve pet şişe fırlattı. Katılımcılar, demir çubuklarla tesisin camlarını ve cam korkuluklarını da kırdı.

İçeriye girmeye çalışan taksicilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis ekiplerinin müdahalesiyle arbede sona erdi. Yaşanan saldırı sonrası birçok taksici gözaltına alındı.

Kalabalık arasında kalıp hafif yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi.

[video width="2560" height="1440" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/01/son-taksi.mp4"][/video]