10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
23 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağızZafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda destekleyeceği aday konusunda açıklama...

23 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda destekleyeceği aday konusunda açıklama yaptı. Henüz müzakerelerin sonuçlanmadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha gerçekleştireceklerini belirten Özdağ, “Yarın saat 11.00’de beraber açıklama yapacağız” dedi. Özdağ konuşmasında sığınmacıların “gerekirse zorla gönderilmesi” gerektiği görüşünü savunurken kayyum uygulamasına da sahip çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bankacılar hesapladı: TCMB net rezervleri büyük ihtimalle eksiye düştü

Seçimden önceki son hafta 9 milyar dolar gerileyerek keskin düşüş kaydeden TCMB toplam rezervlerinin geçen hafta 3.5 milyar dolar daha azalarak 101.5 milyar dolara gerilediği hesaplanıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ümit Özdağ’ın açıklaması hangi “pürüzler” nedeniyle ertelendi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın partisinin ikinci tur seçimlere ilişkin bugün açıklaması beklenen tutum kararı yarına ertelendi. Açıklamanın ertelenmesinin nedeninin ise Millet İttifakı’nda yer alan üç partiden gelen itirazların olduğu öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a montaj tepkisi: Allah bizi kumpasçılardan, sahtekarlardan korusun!

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim teröre destek veriyorsa, kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onların musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin. Terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin hepimizin ortak mücadele etmesi lazım. Beni derinden üzen olay şu; siyaset, ahlak işidir. Ahlaklı adamların siyaset yapması lazım. Siyaset; elbette ki rakibine sert sözler söyleyebiliriz, birbirimizi eleştirebiliriz. Buna da saygı duyarım. Ama siyaset, rakibe iftira atmak, rakibine kumpas kurmak değildir. Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Dolayısıyla bizim, ahlaki değerler üzerine siyaset yapmamız lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar, bizim terör örgütleriyle iş birliği yaptığımızı söylediler. Bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Dün televizyona çıkan kişi, evet montajlı görseller yaptıklarını ve bunu vatandaşlarla kullandıklarını, onlara anlattıklarını ifade etti. Allah’a sığınıyorum. Haksızlık, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum” diye konuştu.  

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Türkiye’nin kredi risk primindeki artış sürüyor

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primindeki (CDS) artışını sürdürüyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’ın montaj açıklamasından sonra CHP harekete geçti: “Böylesi alçaklıkların hesabı elbette sorulacak”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu hakkında yapılan montaj videolarla ilgili olarak, “Montaj video ve görselleri paylaşan, üreten, dahası ürettirenlerle ilgili olarak gereğini yapıyoruz. Şikâyet dilekçelerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Böylesi alçaklıkların hesabı elbette sorulacak. Hiç kimsenin yanına kâr kalmayacak” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

2023 seçiminde bir tuhaflık var: Seçmen sayısı nüfusa göre neden 6,7 milyon fazla?

Her bir oyun önemli olduğu 28 Mayıs seçimleri öncesi yazar ve bilişim uzmanı Fusun Sarp Nebil seçmen sayısının nüfusa göre 6,7 milyon fazla olduğu tespitini yaptı. Nebil, 2007-2023 arasında Türkiye nüfusunun 14,6 milyon artmasına karşılık, seçmen sayısının ise 21,4 milyon arttığını belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Sinan Oğan’ın kararı Zafer Partisi için de sürpriz oldu

Zafer Partisi’nin de yer aldığı Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı partide de şaşkınlık yarattı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Deprem konut ihaleleri Kalyon ve Rönesans’a gitti

11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında açılan konut ihalelerinden 10 milyarı aşan üç konut ihalesi, iktidara yakınlığıyla bilinen şirketlere verildi. İhalelerden 4,5 milyarı geçen bir ihaleyi kamuoyunda “beşli çete” olarak anılan şirketler arasında yer alan Kalyon Holding’e bağlı şirkete verildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Bunlar gelirse dolar 30 liraya çıkacak

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir video paylaştı. CHP lideri, videoya “Bu bir referandumdur. Ekonomik yıkımı yaşayan güzel ülkemizi son çıkışta kurtaracak mıyız, yoksa uçurumdan aşağı yuvarlanacak mıyız? Vatanını seven sandığa gelsin!” notunu düştü.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız