10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
31 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.“Halkımdan özür diliyorum” diyen Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını açıkladıEski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını...

31 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

“Halkımdan özür diliyorum” diyen Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TCMB, bankacılarla bazı düzenlemelerin yumuşatılabileceği sinyalini verdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) dün üst düzey bankacılarla gerçekleştirdiği toplantıda, kur korumalı mevduat (KKM) başta olmak üzere, son dönemde uygulamaya alınan birçok düzenleme ile sektörde yaşanan sorunlar gündeme gelirken; bankacılar belki de ilk kez düzenlemelerde yumuşama taleplerine olumlu geri dönüş aldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP’de ilk seçim analizi: Parti cezalandırıldı

Seçim sonuçları tüm partilerde durum değerlendirmesi yapılmasına neden oldu. Seçimi kazanan AKP’de yapılan ilk analizlerde, partinin oy kaybı “ekonomik kriz” ve “milletvekili listelerindeki hatalara” bağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin 7 puanlık oy kaybından, özellikle de Rize’deki gerilemeden etkilendiği belirtiliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu, kurmayların istifasını kabul edecek

Geride kalan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde hedeflediği sonuçları elde edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki seçim sonuçları ve yeni döneme dair senaryolar tartışılmaya devam ediliyor. Seçim sonuçlarıyla birlikte kurmay ekibin büyük bir bölümün değişeceği ve ardından il ve ilçe örgütleri için kurultay sürecinin başlatılacağı beklenen CHP’de gözler, yarın yapılacak Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) çevrildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Reuters: Üç ismin kabineye girmesi neredeyse kesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, pazar günü yapılan seçim sonrasında cuma günü hem milletvekillerinin hem kendisinin yapacağı yemin töreninden sonra akşam saatlerinde ya da en geç cumartesi günü kabineyi açıklaması bekleniyor. Reuters’ın aktardığına göre Mehmet Şimşek dışında İbrahim Kalın ve Hakan Fidan’ın da kabineye girmesi neredeyse kesinleşti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Nebati’den uçakta yaşadığı tartışmayla ilgili açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kendisinin de yer aldığı uçaktaki tartışma anlarının sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin “Tamamen çarpıtılarak yansıtılmıştır” dedi. Nebati, “CHP milletvekilinin yönlendirmesiyle millet iradesini içine sindirememiş bir grubun sözlü sataşmasına maruz kaldığını” iddia ederken uçağın rötar yapma sebebinin hava muhalefeti olduğunu söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Büyüme rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2023 dönemini kapsayan yılın 1’inci çeyreğinde ekonominin yüzde 4 büyüdüğünü açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP’de “üçlü” kabine çıkmazı

Milletvekili kesin sonuçlarının yayınlanmasıyla birlikte bu hafta sonu açıklanması beklenen yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alacak isimlerle ilgili tartışmalar sürüyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

CHP listelerinden TBMM’ye giren Gelecek Partililer, istifa ediyor

CHP listelerinden seçime giren Selçuk Özdağ, beraberindeki 10 kişiyle birlikte CHP yönetimine istifa dilekçelerini verdiklerini belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Türkiye Belediyeler Birliği yönetimine CHP’liler alınmadı!

Türkiye’deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla 2002 yılında kurulan Türkiye Belediyeler Birliği yönetimine CHP’li isimler alınmadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın.