"Anayasa nöbetine davet"

"Anayasa nöbetine davet"
Avcılar Belediye Başkanı Av.Turan Hançerli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı eylem programı çerçevesinde Avcılar’da bugünden itibaren 10 Kasımda başlayıp 7 gün sürecek olan "Anayasa Nöbeti " başlatıyor."Demokratik...

Avcılar Belediye Başkanı Av.Turan Hançerli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı eylem programı çerçevesinde Avcılar’da bugünden itibaren 10 Kasımda başlayıp 7 gün sürecek olan "Anayasa Nöbeti " başlatıyor.

"Demokratik bir ülkede böyle bir karmaşaya yer yoktur"

Hançerli: "Cumhuriyetimizin geleceği 100.yılında tehdit altındadır. Son günlerde yargı sistemimizde yaşanan karmaşa Anayasal düzenimizin geleceği açısından kabul edilemez.Anayasa bir ülkenin birlik ve bütünlüğünün harcıdır. Bütün yurttaşlarımızın ve geleceğimizin güvencesidir.Yurttaşların barınma hakkından,özgürlüklere,mülkiyet hakkından,insan haklarına,düşünce özgürlüğünden,çevre haklarına kadar tüm hakları Anayasa ile koruma altındadır. Genel Başkanımız Özgür Özel’in başlattığı eylem programı çerçevesinde Avcılar’da Atatürk’ü anacağımız 10 Kasımda başlayıp, 7 gün sürecek olan "Anayasa Nöbeti " başlatıyoruz."

"Cumhuriyet değerlerine ve Anayasal düzene sahip çıkan vatandaşlar olarak tüm halkımızı, basınımızı, sivil toplum örgütlerimizi , barolarımızı,odalarımızı, tüm siyasi parti temsilcilerimizi bu nöbeti başlatmak için saat 20.00'de Avcılar Havuz Meydanı'na davet ediyorum. Hukukun üstünlüğünü savunan, bir yurttaş ve bir hukukçu olarak Anayasaya olan inancım, bağlılığım ve saygıma dayanarak bizi yönetenlere sessizliğin sesini duyurma nöbetine çağrıdır." diye konuştu.