36 ay vadeli mont kredisi

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 6, 2022 / 00:07

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz büyük firmaların bile krediye ulaşımını zorlaştırırken internet alışveriş siteleri enflasyon karşısında alım gücü tükenen vatandaşa mont kredisi bile kullandırmaya başladı. Çevrimiçi platformlarda bot, kaban gibi kışlık gereksinimler için uzun vade seçenekleri sunuluyor, bir kaban “36 ay vadelik banka kredilerine uygun” olarak satılıyor.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre bazı online alışveriş platformlarında kredi kartına vadeli satışlardan farklı olarak, doğrudan bankalarla anlaşmalı şekilde uzun vadeli “alışveriş kredisi” uygulaması getirildi.

‘Krediye uygun’ ifadesiyle satışa sunulan giysiler uzun vadeli kredi seçenekleriyle pazarlanıyor, örneğin orta kalite bir kışlık mont ’36 ay vadeli’ alışveriş kredisi kapsamında alınabiliyor.

BBC Türkçe’nin konuştuğu sektör temsilcileri, bu yeni ödeme seçeneklerinin piyasadaki durgunluğa işaret ettiğini değerlendiriyor.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya “Mallar satılmadığı zaman böyle yöntemler bulunuyor. Kışlık ürünler mağazalara girdi ama çok ciddi talep eksiği var” diyor. Kredi kartında taksit sınırı olduğunu hatırlatan Kaya bu yöntemle taksit sayısının artırıldığını ve böylece malların stok maliyetinden kurtulmanın hedeflendiğini söyledi.

Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Son bir yılda tüm hazır giyim fiyatları ortalamada en az ikiye katlandı” diyor ve enflasyon sebebiyle artık hazır giyimde fiyatların sezonluk değil, tüm yıla yayılan zamlarla belirlendiğini belirtiyor.

Hazır giyimde ve tekstil sektöründe yaşanan durgunluk sebebiyle, pek çok bölgede tekstil atölyelerinin kapandığı ve işten çıkarmaların başladığı ifade ediliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top