Şişli Belediyesi ve DİSK arasında toplu sözleşme yapıldı: İşçi maaşlarına yüzde 94 zam

Şişli Belediyesi ve DİSK arasında toplu sözleşme yapıldı: İşçi maaşlarına yüzde 94 zam
Şişli Belediyesi ve Disk Genel-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanandı. Sözleşmeyle işçi maaşları 17 bin 2 liradan 33 bin liraya yükseldi.İstanbul'da Şişli Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası...
Şişli Belediyesi ve Disk Genel-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanandı. Sözleşmeyle işçi maaşları 17 bin 2 liradan 33 bin liraya yükseldi.

İstanbul'da Şişli Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası arasında 2024-2026 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalanan sözleşmeyle işçi maaşları, yüzde 94 oranında zamla 17 bin 2 liradan 33 bin liraya yükseldi.

En düşük maaş alan işçinin aylık geliri; 8 bin 250 lirası ikramiye, 1388 lirası yol ücreti ve 3 bin 740 lirası yemek ücreti olmak üzere 46 bin 378 lira oldu.

Sözleşme belediye şirketi Kentyol Kent Hizmetleri AŞ'de çalışan 2 bin 300 işçi ve belediye kadrosundaki 67 işçiyi kapsıyor.

Törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan da katıldı.

Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli'de çalışmanın "bir ayrıcalık" olduğunu söyledi.

Kendilerine "torpil" istekleri geldiğini belirten Keskin, "Az önce il başkan yardımcım dedi ki, 'Başkanım bize torpil isteğiyle geliyorlar, lütfen bizi Şişli Belediyesi'ne alın diye'. Bazılarınız memnun değilsiniz biliyorum. İmkanlarımız olsa bu ücretlerden daha yükseğini vermemiz gerekir. Ama burası bir fabrika değil. Ben ya da benden sonra Emrah bir patron değil, biz sizlerin arasından birileriyiz" dedi.