7 maddede Mehmet Şimşek: “İşçiyi, memuru, emekliyi iyi günler beklemiyor”

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 2, 2023 / 12:17

Birgün Yazarı ve Prof. Dr. Aziz Çelik, Mehmet Şimşek’in kabineye geri döneceğine dair çıkan haberleri sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Çelik, Şimşek’in daha önce bildirdiği görüşlerin yer aldığı görselleri paylaşarak sosyal medyadan şunları söyledi:

“Unutulmuş olabilir. MEHMET ŞİMŞEK’İ HATIRLATALIM! Ekonominin başına getirilmesi düşünülen eski Maliye Bakanı Şimşek kemer sıkma politikalarının baş savunucusudur. Olası bir Şimşek döneminde işçiyi, memuru ve emekliyi pek iyi günler beklemiyor. Gelin Şimşek’i hatırlayalım

Mehmet Şimşek bir keresinde “asgari ücret artışı zulümdür” demişti! Temmuz 2023’te asgari ücret artışına ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasına ne der sizce?

Mehmet Şimşek grevlerden de pek hazzetmez. Hatta THY grevi sırasında grev erteleme ve yasaklama tehditleri savurmuşluğu da vardır.

Mehmet Şimşek işgücü piyasasının alabildiğine esnekleşmesini savunur. Esneklik işveren için nimet işçi için felakettir

Mehmet Şimşek emekliler için de pek hayırlı fikirlere sahip değil. Emekli aylıkları artışlarına ve kademeli emekliliğe sıcak bakmayacağı kesin.

Mehmet Şimşek kıdem tazminatının fona devrinin savunucusudur. Kıdem tazminatını işsizliğin sebebi olarak görür.

Bakan Şimşek’e göre istihdam artışının önündeki en büyük engellerden biri kıdem tazminatı yüküdür.

Meraklısı için not: Mehmet Şimşek’in işçiler ve çalışma hayatına ilişkin fikir ve uygulamalarına dair pek çok yazı yazdım. Merak edenler aşağıdaki kitabımda (online erişilebilir) yer alan yazılarıma bakabilirler.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top