Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak dolandırdılar

Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak dolandırdılar
Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, kendisini ve onlarca vatandaşı dolandıran bir çetenin hedefi oldu.Bayrampaşa'da yaşanan olayda, eski Galatasaray yöneticisi ve iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını...
Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, kendisini ve onlarca vatandaşı dolandıran bir çetenin hedefi oldu.

Bayrampaşa'da yaşanan olayda, eski Galatasaray yöneticisi ve iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını ele geçiren 5 dolandırıcı, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtarak vatandaşları mağdur etti. Bu kişiler, operasyon neticesinde yakalandı.

Abdurrahim Albayrak yaşadıklarını, "Cuma günü telefonum durmadan çalmaya başladı. Telefonu her açtığımda inanılmaz hakaretler duydum. Ne olduğunu anlayamadım. Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyorum. Beni dolandırmaya çalıştıklarını düşündüm. Onlar da benim onları dolandırdığımı söylüyor. Ben onları aramadığımı onların beni aradıklarını söyledim. 50-60 kişiyle böyle konuştuk" sözleriyle ifade etti.

Albayrak, telefon numarasının kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu numara bana rahmetli Mesut Yılmaz'ın hatırası. Başbakan olduğu dönemde bu numarayı bana VIP olarak vermişti. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum" dedi.

"Hesabınızda karışıklık var"

Ayrıca, 2 Mart Cumartesi günü Bayrampaşa'da R.Ö. (63) isimli bir kadın, telefonla ulaşan kişilerin banka görevlisi olduklarını iddia ederek, "hesabınızda bir karışıklık var" diyerek kendisini kandırıp 100 bin lira başka bir hesaba havale yapmasını sağladıklarını belirterek emniyete şikayette bulundu.

R.Ö., kendisini dolandıran kişilerle iletişime geçmek için aradığı numaranın sahibi olarak iş insanı Abdurrahim Albayrak ile karşılaştığını ifade etti.

Başlangıçta Albayrak'ı tanımayan R.Ö., "beni neden dolandırdınız" diye sorarken, görüşme ilerledikçe Albayrak'ın da durumdan habersiz olduğunu anladığını belirtti. Dolandırıcılıkla Mücadele Büro Amirliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, aynı yöntemle 7 kişinin daha mağdur edildiği belirlendi.

Soruşturma sonucunda, Mehmet B.A. (23), Ömür C.K. (24), Mert C.T. (23), Gökhan G.Ç. (24) ve Ali İ.M. (40) isimli şüpheliler Esenyurt'taki üç ayrı adrese düzenlenen baskınlarla yakalandı. Ali İ.M.'nin daha önce 5 farklı suçtan kaydının bulunduğu, 7 ayrı dosyada arandığı ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile cezalandırıldığı ortaya çıktı.