Alaattin Aktaş'tan Cevdet Akçay yorumu: Son dakikalar Başkan'ın kim olması gerektiğini gösterir gibiydi

Alaattin Aktaş'tan Cevdet Akçay yorumu: Son dakikalar Başkan'ın kim olması gerektiğini gösterir gibiydi
Ekonomi gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk kez kameralar karşısına çıkmasının ardından ilk Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi. Toplantının sonlarına doğru konuşan Başkan Yardımcısı...
Ekonomi gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk kez kameralar karşısına çıkmasının ardından ilk Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi. Toplantının sonlarına doğru konuşan Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay için ise, "Başkanlık koltuğunda kimin oturması gerektiğini gösterir gibiydi" ifadelerini kullandı.

Ekonomi gazetesi yazarı Alaatin Aktaş, Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda ilk kez kamuoyunun karşısına geçen ve Enflasyon Raporu'nu sunan Fatih Karahan'la ilgili değerlendirme yaptı.

X hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Aktaş, Merkez Bankası Başkanlığı için Cevdat Akçay'ın daha uygun bir isim olduğunu ima etti.

Alaattin Aktaş'ın mesajı şöyle:

* Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nın son birkaç dakikası, bu raporu aslında kimin sunması gerektiğini, yani Başkanlık koltuğunda kimin oturması gerektiğini gösterir gibiydi. Cevdet Akçay Hoca, hocalık günlerine döndü ve birkaç dakikaya sığan bir ders verdi.

Aktaş bu mesajına ekleme yaparak Akçay'ın üslubuna yönelik şöyle bir eleştiri getirdi: "Ama bir ek yapmam gerek. Cevdet Hoca'nın karşısında öğrencileri yoktu, Merkez Bankası çalışanları yoktu. Üslubun daha ılımlı olması gerekirdi."

Öte yandan Ekonomist Özgür Demirtaş ise, Merkez Bankası'nın başkanının Cevdet Akçay olması gerektiğini ilk günden itibaren söylüyor. Akçay'ın konuşmasının üzerine sosyal medya hesabından, "Şimdi Anlamışsınızdır niye Cevdet Akçay dediğimi..." ifadelerini kullandı.

Cevdet Akçay ne dedi?

Toplantının soru cevap kısmında Başkan Karahan, sözü yardımcılarına bıraktı. Bu noktada Cevdet Akçay, yüzde 36 olan 2024 enflasyon tahmininin iddiali fakat erişilebilir olduğunu belirterek, "Merkez Bankası iddialı olmalıdır" dedi.

Akcay, "Yüzde 45 faizin yeterli olacağı parasal sıkılaştırmayı devreye sokmaya çalışıyoruz ki, 45 daha fazla anlam taşıyabilsin" ifadelerini kullandı.

Enflasyon raporu bilgilendirme toplantısının son birkaç dakikası, bu raporu aslında kimin sunması gerektiğini, yani Başkanlık koltuğunda kimin oturması gerektiğini gösterir gibiydi.

Cevdet Akçay Hoca, hocalık günlerine döndü ve birkaç dakikaya sığan bir ders verdi.

— Alaattin Aktaş (@Alaattin_Aktas) February 8, 2024