Almanya'da Filistin'e destek mitingine izin verilmedi

Almanya'da Filistin'e destek mitingine izin verilmedi
 İsrail-Hamas çatışmaları beşinci gününde devam ederken, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Filistin'le dayanışma mitingine kamu güvenliği ve düzenine tehdit gerekçesiyle izin verilmedi.Anadolu Ajansı'nın...

 İsrail-Hamas çatışmaları beşinci gününde devam ederken, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Filistin'le dayanışma mitingine kamu güvenliği ve düzenine tehdit gerekçesiyle izin verilmedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Berlin polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Filistin'le dayanışma amacıyla Berlin'in farklı ilçelerinde düzenlenecek miting ve aynı konudaki yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada polisin miting organizatörlerini konuyla ilgili bilgilendirdiği aktarıldı.

"Okullar da şiddete karşı toplantı da yasaklandı"

"Filistin konuşuyor" ve "Filistin Eylem Komitesi" gibi Filistin yanlısı çeşitli platformlar, başkent Berlin'de gösteri çağrısında bulunmuştu.

Berlin polisi, bugün bir açıklama daha yaparak, "Aynı gerekçelerle, Neukölln'de bugün yapılacak olan 'Okullarda şiddete karşı' toplantı ve bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, meclis otoritesi tarafından 17 Ekim'e kadar yasaklandı" bilgisini verdi.

İngiltere: Filistin bayrağı sallamak meşru olmayabilir

Öte yandan, İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman de İngiltere ve Galler'deki emniyet müdürlerine hitaben bir mektup yazarak 'eğer teröre desteğin bir işareti olarak görülürse Filistin bayrağı sallamanın meşru olmayabileceğini' savundu.

Braverman, emniyet müdürlerine, İsrail'e yönelik saldırının ardından Hamas'a destek gösterilerine ya da İngiltere'deki Yahudi toplumunu sindirmeye yönelik girişimlere karşı 'yasaların tüm gücünü' kullanmalarını da söyledi.