Ayağına sıkın… İmamoğlu topal ördek olsun!

İstanbul tarihinde kısa arayla yapılan iki seçimi de kazandı Ekrem İmamoğlu, ilk seçimde zaten ‘topal ördek’ ilan edilen İmamoğlu’nun bir yıl içinde başına gelenler doğrusu pişmiş tavuğun başına gelmedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna yapılan ikinci seçimle bu kez ezici bir sonuçla oturan Ekrem İmamoğlu’na devletin her kurumu inanılmaz bir ‘yok sayma’ politikası uygulamaya devam ediyor. TRT ve yandaş medyanın protokol listelerinden bile siliniyor İmamoğlu. Mesela resmi bir törende İmamoğlu varsa, haber bültenlerinde sansür uygulanıyor. 40 yıllık haberciyim, ben böylesini görmedim. Halkın malı TRT yukarıdan gelen emirle İstanbul Belediyesi’nin faaliyetlerine resmen ambargo uyguluyor, CHP’li belediye başkanlarına ekran yasağı var, kentin en yakıcı gündemi depremle ilgili çalışmalar da bile İmamoğlu yönetimi ‘es’ geçiliyor.
Şimdi otobüs ve metrolarda salgın dolayısıyla ayakta yolcu alınmayacak. Topu resmen İmamoğlu’nun üzerine attılar. Sanki İstanbul’un kilometrelerce metro ağı, binlerce otobüsü varmış gibi. Salgın yaygınlaştığı takdirde günah keçisi hazır… Ekrem İmamoğlu ve ekibi…
İmamoğlu’nun da bir kozu var. İstanbul’da Marmaray’ı Devlet Demiryolları işletiyor, yeni(!) sistemimize göre Cumhurbaşkanlığına bağlı. Marmaray’da ayakta yolcu alınmaması bakalım nasıl sağlanacak.
Tüm bunlardan geçtik. AKP’li belediye başkanlarının cemaat ve tarikat mensuplarıyla doldurduğu belediye kadroları, Ekrem İmamoğlu yönetimine akıl almaz yöntemlerle zorluk çıkarıyorlar. İş öyle boyutlara vardı ki; Nazi yöntemlerini kıskandırırcasına uygulanan kutuplaşmanın insanları ne hale getirdiğini şaşırarak ve üzülerek görüyoruz.
İŞTE İNANILMAZ ÖRNEKLER
Bizlerin en çok duyduğu bir konu şu, otobüs seferlerinde kasıtlı gecikmeler organize ediliyor. Arkadaşım Murat Kadirioğlu bazı çarpıcı haberleri derleyip e- posta ile göndermiş. İstanbul’u nereden vurmak lazım. Elbette kenti saran ulaşım ağıyla.
Belediye otobüsleri ve metrolarda halkı bilgilendiren ekranlar var, bazı hatlarda bunlar sürekli kapalı tutuluyor, belediyenin uyarı ve tanıtımları halka gösterilmiyor. Araç içlerinde ve duraklarda dezenfektan kapları sürekli boş.
Bazı araç sürücülerinin yolculara kullanımda kaba davranışlarda bulunmaları alışkanlık haline geldi. ‘Siz bu adama oy verdiniz, başınıza daha neler gelecek’ diyeni bile çıktı içlerinde.
Yeniçağ Gazetesi’nde çıkan bir habere bakalım. Bir otobüs sürücüsü çektiği videoyu sosyal medyada paylaşmış. Özel halk otobüsü şoförü olduğunu belirten kişi, İmamoğlu’nu İstanbul halkının gözünde küçük düşürmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.
Ya Milli Gazete’de de yayınlanan habere ne demeli… AKP kadroları da Milli Görüş’ten çıkmıştı. Gelin görün, araya İstanbul rantı, büyük para trafiği girince işler değişti. Milli Gazete İmamoğlu’na karşı yapılanlara isyan ediyor. Gazete Üsküdar’daki akıl almaz olay için “ Böyle rezalet görülmedi” şeklinde başlık atmış.
Şöyle ki; Üsküdar’da su baskınları sırasında Büyükşehir Belediyesi’ni zor durumda bırakmak için rögarlara kum torbası atıldı. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Alı Kıdık, akıl almaz görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Kıdık şöyle yazmış; “Tamam düşmanlığını anlarım ama şu yaptığın alçaklığı anlamam”
Burada şunu da belirteyim; Üsküdar’da İSKİ su baskınları yaşanmaması için altyapı çalışmalarını tamamladı. Yıllarca çivi bile çakılmayan sistem gözden geçirildi, su baskınlarının olduğu yerlerde yeraltı kananları açıldı. Belki de ‘kıskançlık böyle şeyler yaptırıyor’ diye düşünüyorum ister istemez.
Kışkırttıkları insanların yanı sıra AKP’li belediyelerin yaptıkları da inanılmaz. En son Eyüp Belediyesi Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalışmış.
Bunlar bilinen basına yansıyan örnekler, kim bilir daha neler var.
İmamoğlu zor şartlar altında başkanlık yapıyor.
Ama bu dünyanın bir tarih babası var. Almış eline kalemi her şeyi not ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Erdil Arşivi