Ayşenur Arslan hedef gösterildi, programı kaldırıldı, gözaltına alındı, serbest bırakıldı

Ayşenur Arslan hedef gösterildi, programı kaldırıldı, gözaltına alındı, serbest bırakıldı
Gazete Pencere Haber MerkeziHalk TV'de program sırasında Ankara'daki bombalı eylem saldırısı girişimine ilişkin sarf ettiği sözler sebebiyle programı yayımdan kaldırılan ve hakkında soruşturma açılan Gazeteci Ayşenur Arslan,...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Halk TV'de program sırasında Ankara'daki bombalı eylem saldırısı girişimine ilişkin sarf ettiği sözler sebebiyle programı yayımdan kaldırılan ve hakkında soruşturma açılan Gazeteci Ayşenur Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı. Polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Arslan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili Halk TV'de Medya Mahallesi programındaki sözlerinin ardından sosyal medyada hedef gösterilen, RTÜK'ün inceleme başlattığı Ayşenur Arslan evine gelen TEM polisleri tarafından gözaltına alındı.

Halk TV'deki programı da yayından kaldırılan Ayşenur Arslan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınmasıyla ilgili Ayşenur Arslan, "Sayın savcı, sosyal medyada iyice köpürmüş olan meselenin köpüğünü alarak bana sorular yöneltti. O sorular karşısında ben gerçekte ne anlattığımı, neyi kastettiğimi; terörü övmek bir yana dursun, bu konudaki kaygıları bir vesileyle paylaştığımı anlattım. Neticede serbest kaldım. Buradayım, karşınızdayım. Bir tek şunu söylemek istiyorum; canlı yayından alınıp gözaltına, savcılığa, mahkemeye oradan Silivri'ye götürülen Merdan Yanardağ varken, herhangi bir yasal hakkı kullanması engellenen Barış Pehlivan varken, Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı gereğinden fazla ciddiye alıp da mesele edecek büyük büyük sözcükler söyleyecek durumum yok" diye konuştu.

Arslan: Ekrana uzun bir süreliğine orucum var

Sağlık sorunları olduğunu belirten Arslan, "Pek çok kişinin başına çok daha ciddi şeyler geliyor, ben açıkçası kendi adıma bunu bir mesele olarak görmekten utanırım. Biraz yorucu bir süreç, tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi. Bir parça konuşma orucu içinde olacağım, ne kadar sürecek, hatta bitecek mi bilmiyorum" dedi.  

"Sözlerim yanlış anlaşıldı"

Arslan ifadesinde şunları belirtti:

"Sözlerimde yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Cümlelerim gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu idi; görevine yeni başlayan İçişleri Bakanı'nın son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi bende hasıl oldu; zira, son zamanlarda uyuşturucu tacirlerine ve çıkar amaçlı suç örgütlerine gerçekleştirilen çok sayıda operasyon oldu. Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek acaba bir takım suç odakları benzetme yaparak emniyet teşkilatına ve İçişleri Bakanlığına sindirme maksatlı mesaj veriyor olabilir diye düşündüm. Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğum gibi burada da lanetliyorum. Yukarıda söz ettiğim gibi güvenlik bürokrasisinin son zamanlarda başarılı şekilde sürdürdüğü politikasına yönelik bir takım güçlerin terör örgütü kılığına bürünerek mesaj vermiş olabileceği ihtimalini sorgulamak istedim. Tekrar etmem gerekirse sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiç bir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.."

Başsavcılık soruşturma kararı vermişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan hakkında soruşturma başlatmış ve yaptığı açıklamada yapılan açıklamad, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" demişti.

TIKLAYIN- Ayşenur Arslan: Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım

TIKLAYIN- Gazeteci Ayşenur Arslan’ın Halk TV’deki programına son verildi, savcılık da soruşturma başlattı

Ayşenur Arslan programda ne demişti?

Arslan televizyon yayınında, saldırıya katılan terörist hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri'de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani...’” şeklinde konuşmuştu.

RTÜK Başkanı: Ahlaksız terör sevici zihniyet

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Arslan'ın Medya Mahallesi programındaki yayınını hedef alarak inceleme başlatıldığını duyurmuştu:

"Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır."