Beştepe Erkan'dan vaz mı geçti? Dezenformasyon Merkezi ve Şimşek neden sessiz?

Hafize Gaye Erkan, tıpkı “Sadık Abi” meselesinde olduğu gibi yalnız. Ne Beştepe’den bir destek veya sahiplenme var ne de Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’ten

Yavuz Oğhan

Ankara, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının, mesaiye gider gibi bankaya gittiği, bir takım idari işlere karıştığı, çalışanlara mobbing yaptığı, bir çalışanın işine bizzat son verdiği iddiaları ile çalkalanıyor.

Erkan’ın babasına makam odası ve makam otomobili tahsis ettiği, Erkan ailesinin Merkez Bankası misafirhanesini diğer çalışanlara ve emeklilere kapattıkları, Çeşme’ deki kampı da yazlık gibi kullandıkları iddiaları da var.

İddialar çok ciddi ancak konuyla ilgili ne bir bilgilendirme var ne de bir yalanlama. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler yaklaşırken Şimşek’ten muslukları açmasını istediğine ilişkin Gazete Pencere’de yer alan kulis haberini hızlı biçimde yalanlayan İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyon Merkezi de sessiz, Hafize Gaye Erkan’ın ilişkili bakanı Mehmet Şimşek de.

Elimizde tek açıklama var o da Hafize Gaye Erkan’dan. Ancak Erkan da ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığını, babasının banka yöneticisi gibi davranıp davranmadığını, bir çalışanın işine son verip vermediğini açıklığa kavuşturmuyor. Kendisinin ve Merkez Bankası’nın yıpratılmak istendiğini söylüyor. Üstelik açıklama bankanın kurumsal hesabından da değil, şahsi sosyal medya hesabından.

Hafize Gaye Erkan, tıpkı “Sadık Abi” meselesinde olduğu gibi yalnız. Ne Beştepe’den bir destek veya sahiplenme var ne de Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’ten.

Bu da Ankara’nın tecrübeli ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam’ın, “Erkan’ın görevden ayrılabileceği” yönündeki duyumunu güçlendiriyor.

Hazine çevrelerinden gelen işaretler de Erkan’ın iş yapma biçiminden çok memnun olunmadığını gösteriyor. Hatta kullanılan şu ifade de çok dikkat çekici, “Hafize Gaye Erkan gitse de ekonomi olumsuz etkilenmez. Programın sahibi Mehmet Şimşek görevde olduğu ve Erdoğan programa sahip çıktığı sürece olumlu hava dağılmaz.”

Kim bilir, belki de ABD’den büyük umutlarla getirilen Hafize Gaye Erkan, babasının menajerliğinin de etkisiyle gözünü daha yükseklere dikince birden ne olduğunu anlayamadan kendisini bir girdabın içinde buluverdi.

Siyaset işte, Ankara’da acemi siyasetçiye şapkasını ters giydiriverirler, kim yaptı anlaşılmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yavuz Oğhan Arşivi