Mutlu Hesapçı

Mutlu Hesapçı

Can Bartu Arslan’ı izlerken ödül verdim!

Kendisini ilk kez ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde gördüm. Oktay Kaynarca’nın oğlu rolünde bir çocuk vardı, mavi gözleriyle parıldıyordu ve bence iyi oynuyordu, aklımda öylece kaldı. Sonra elbette takibini yapmadım ama aklımda kalan küçük oyuncu olarak o hep vardı.

Yıllar geçti kanallarda gezinirken, yine bir dizi hikâyenin peşindeyken ‘Safir’ dizisinde takılıp kaldım. İlk anda dizide kalma sebebim elbette çok sevdiğim İpek Tuzcuoğlu ve Erkan Bektaş’tı. İnsan ilk önce tanıdığı oyuncu sevdiklerine bakar ya benimki öyle bir duyguydu. Sonra dizinin hikâyesi de beni sardı ardından yine mavi gözleriyle bu kez İpek’in çocuğu rolünde onu gördüm. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinden bugüne büyümüş olarak karşımdaydı. Bu çocuk iyi oynuyordu ve ben kendisini izlemekten keyif alıyordum. Can Bartu Arslan, benim açık ara son dönemdeki genç oyuncular içinde ‘Umut Vadeden En İyi Oyuncu’ ödülümü alan isimdi; kendi kendime ona ödül verdim. Duygu geçişleri, tavırları, duruşu, gözleriyle oynaması ve çok küçük detayları içinde barındıran oyunuyla beni kendisine hayran bıraktı.

‘Safir’ dizisinde hayranlıkla izliyorum!

Can Bartu Arslan’ın hayat verdiği Okan karakteri ailenin en küçük çocuğu. Arada ve sırların içinde kalan, duygusal ama içinde bulunduğu durumdan dolayı vicdanıyla savaşarak mecburen kötülüğe bulaşan bir karakter. İyiden yana olmaya çalıştıkça üstelik kendisi iyi olmasına rağmen ailenin iyiliği için kim çekiştirirse çare budur diye hareket eden bir kişi... Kötülükler ondan çıkmıyor ama ondan kötülük bekleniyor ve o kötülükleri temizlemek adına kötülük yaparak iyilik kazanacak diye hareket etmeyi sürdürüyor. Ailenin küçük oğlunu kendi dertlerinden dolayı kimse görmüyor ama varlığı sürekli hissediliyor.

‘Safir’ dizisinin kendisini izlettiren bir hikâyesi var, çok klasik bir hikâye gibi görünen ama ne olacak diye merak ettiren bir duygu bırakıyor seyircide ve takılıp kalıyorsunuz. ‘Asmalı Konak’ tadında bir nostalji duygusu var, bana o günleri hatırlattı diyebilirim.

Ayrıca kavuşamayınca aşk, aşk oluyor kesin bilgi artık kabul edelim, hatta kesin bilgi bu yayalım. Dizideki oyunculuklar da herkes kendine özgü oynuyor ve tektiplik yok. Cast olarak da farklı bir kadrosu var ve başarılı.

Kim bu Can Bartu Arslan?

Gerçekten hikâyesini bilmiyorum ama internetten araştırma yaptığıma göre eğer bilgiler doğruysa çocuk oyunculardan kendisi ve gözümüzün önünde büyümüş. Can Bartu ismi Fenerbahçe’den mi kaynaklanıyor acaba bir Fenerbahçeli olarak merak etsem de üzerinde şu an duramayacağımız detay olsa gerek. Sonra ismini bir filmde gördüğümü hatırlıyorum üstelik yurt dışında ses getiren ve ödüller alan ‘Yurt’ filminde. Nehir Tuna’nın dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan filmi “YURT”, Fransa’dan iki ödülle döndü. Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında gösterilen film, En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nün kazananı oldu. Ve bu filmin başrollerinden biri Can Bartu Arslan hatta yurt dışında da ayakta alkışlandığını hatırlıyorum.

Gençleri gördükçe, onlarda kendimce o ışık denen aydınlığı fark ettikçe içim içime sığmıyor. Can Bartu Arslan geldiğin yer çok güzel ve eminim gelecek yılların da çok güzel olacak. Çünkü yıllar önce ‘çok iyi oynuyorsun be çocuk’ derken yıllar sonra kendimi ‘çok iyi oynuyorsun genç’ derken buldum ve eminim yıllar sonra da ‘çok iyi oynuyorsun sen’ diyeceğim sana. Yolun gözlerin gibi mavi ve sonsuz olsun. Takibinde kalmaya devam edeceğim, yolun açık olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mutlu Hesapçı Arşivi