2023'ün en sevilen teknolojik ürünleri

2023'ün en sevilen teknolojik ürünleri
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yıla damgasını vuran teknolojik ürünlerde de çeşitlilik arttı. 2023 yılında özellikle giyilebilir teknolojik aletler, yapay zeka ile birleşince teknoloji meraklılarının gözdesi oldu. İşte...

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yıla damgasını vuran teknolojik ürünlerde de çeşitlilik arttı. 2023 yılında özellikle giyilebilir teknolojik aletler, yapay zeka ile birleşince teknoloji meraklılarının gözdesi oldu. İşte 2023'ün en çok konuşulan teknolojik ürünleri;

Beats Studio Buds

Kristal netliğinde ses ve 36 saate kadar pil ömrü sunan Beats Studio Buds kablosuz kulaklıklar iyi seviyede bir ses deneyimi sunuyor.

Studio Buds'taki mikrofonlar, kabloları sarkıtmadan sadece net ve baslı müzik dinlemenizi değil, aynı zamanda arama yapabilmenizi de sağlıyor. Apple ve Android cihazlarla tek dokunuşla eşleştirme özelliği sayesinde, kaybolmaları halinde bulmanıza yardımcı olması için kulaklıklar için kolayca bir Hesabımı Bul özelliği ayarlayabilirsiniz.

Tasarımı da bir başka dikkat çeken nokta. Üç farklı renk seçeneğinin bulunması ve kulaklarınıza uyacak şekilde kişiselleştirebilmesi için dört boyutta kulaklık ucu seçeneğiyle birlikte sunulması da önemli.

Ikea Vappeby duş hoparlörü

Bu küçük Bluetooth hoparlör, duşta müzik dinlemek isteyenler için ideal. Tamamen su geçirmez, ucuz ve üç farklı renkte geliyor. Hatta stereo ses için iki tanesini eşleştirebilirsiniz.

Daha da iyisi ise yüzde 50 ses seviyesindeyken Ikea Vappeby duş hoparlörü tam şarjla 80 saate kadar pil ömrü vaat ediyor.

Canon Powershot V10

YouTube kanalınızı büyütmek ve video kayıtlarınızı 4K'ya yükseltmek istiyorsanız Canon Powershot V10 uygun bir çözüm olabilir.

211 gram ağırlığında ve 4K UHD CMOS'ta geniş açılı 19 mm formatında çekim yapabiliyor. Elektronik rüzgar korumalı dahili stereo mikrofonlara, geri çekilebilir bir ekrana ve standa sahip. Küçük yapısı sayesinde rahatça taşınabiliyor.

Philips Signe zemin lambası

Yeni bir aydınlatma çözümü arıyorsanız Philips Signe zemin lambasına göz atabilirsiniz. Minimal tasarımı ve tamamen kontrol edilebilir gradyan aydınlatma imkanı sunuyor.

Hue uygulamasını, sesli komutları veya akıllı aksesuarları kullanarak lambayı kontrol edebilirken ışık hattı boyunca hangi renkleri kullanacağını söyleyebilirsiniz.

Apple Watch Ultra

Apple birkaç yıldır Watch serisini üretiyor ve bunların çoğu aşağı yukarı aynı formülü takip ediyor. Apple Watch Ultra, önceki tasarımların tüm iyi yanlarını alıyor ve mümkün olduğunca fazlasını üstüne koyuyor.

Sonuç hiç de ucuz olmayan bir akıllı saat olsa da, her türden sporcu için gelişmiş bir cihaz ortaya çıktı. Dayanıklı bir yapıda olan ürün 100 metreye kadar suya karşı dirençli. Aşırı düşük ve yüksek sıcaklıklarla başa çıkabilirken 36 saatlik bir pil ömrüne sahip.

Anker Soundcore Motion X600

Bu taşınabilir hoparlör, 50W stereo uzamsal ses vaat ediyor. Motion X600, etrafınıza ses iletmek için cihaza yerleştirilmiş beş sürücü ve beş amplifikatöre sahip. Daha iyi bir dinleme deneyimi için EQ'nuzu değiştirmek üzere Soundcore uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

12 saate kadar çalma süresi ile gelen ürün, yağmurlu günler için IPX7 su geçirmezlik korumasına sahip.

Nix Biyosensör

Nix Hidrasyon Biyosensörü, koşu, bisiklet veya diğer egzersiz türlerini ciddiye alan ve antrenmanlarından veya egzersizlerinden en iyi şekilde yararlanmak isteyenler için bir yol arkadaşı olabilir.

Bu biyosensör ter seviyelerini analiz ederken akıllı telefonunuza veya saatinize kişiselleştirilmiş bildirimler şeklinde gerçek zamanlı hidrasyon verileri gönderebiliyor. En yüksek hidrasyonu sağlamanıza yardımcı olmak için tam olarak ne zaman, ne içmeniz gerektiği ve ne kadar içmeniz gerektiği de size iletiliyor.

Garmin Instict Crossover

Garmin Instict Crossover; koşu gücünden kalp atış hızına, etkili toparlanma süresine ve hatta bir dağ bisikleti parkurundan ne kadar sorunsuz indiğinize kadar her şeyi takip edebiliyor.

Koşmayı bıraktığınızda, uykunuzu ve stresinizi takip edebilirken güneş enerjisini de kullandığından 70 günlük batarya ömrü sunuyor ve bu açıdan fark yaratan bir çözüm denilebilir.

Meta Quest Pro 2

Metaverse tam olarak başarılı bir şekilde başlamamış olsa da, birçok teknoloji lideri hala yakında kendi dijital evimizin, işimizin ve hayatımızın tadını çıkaracağımız görüşünde.

Metaverse ve sanal gerçekliğin tadını çıkarmak istiyorsanız, Meta Quest Pro 2 muhtemelen bunu yapmanın en iyi yolu olabilir. Meta, VR dünyasında mevcut olan en yeni ve en etkileyici özellikleri sunmak için Quest Pro 2'yi ortaya çıkardı ve meta evreninde daha fazlasını yapabilmenizi sağlıyor.

Apple Vision Pro

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro ismi ile birlikte tanıtıldı. Vision Pro kullanıcının çevresi ile entegre bir şekilde kullanılabilecek. Gözler, ses ve elleriniz ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor.

Sadece üzerinde bulunan ekrana bağlı olmayacak olan Vision Pro, kameraları sayesinde içinde bulunduğu alanı bir ekran olarak kullanabilecek. Üzerinde bulunan Digital Crown ile de kullanılabilecek olan Vision Pro, rakiplerinden farklı olarak fiziksel kumanda kullanmıyor.

Fiziksel bir kontrolcü yerine gözler, ses ve elleriniz ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor. Vision Pro, gücünü Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden alıyor. Vision Pro'nun üzerinde yer alan kameralar ile birlikte kullanıcılarının dijital avatarlarını yaratabilecek. Vision Pro'nun işletim sisteminin ismi ise visionOS olarak açıklandı.

Ürünün 2024 yılında satışa sunulması planlanıyor, ancak net bir tarih yok.

Samsung Galaxy Fold 4

Ekranı katlanabilen telefonlar bir dönem sadece hayalken artık raflardaki yerini almış durumda. Samsung'tan Huawei'ye, vivo'dan Oppo ve Motorola'ya kadar pek çok marka da bu yeni nesil telefonlara sahip. Samsung ise ekranı katlanabilen telefonlarda bayrak taşıyıcı konumunda.

Şirketin son olarak satışa sunduğu Galaxy Z Fold 4, suya dayanıklı bir yapıda ve 200 bin defaya kadar ekran katlanabiliyor. İsterseniz tablet formunda isterseniz de standart telefon boyutlarında ürünü kullanabiliyorsunuz.

DJI Osmo Mobile 6

Kamera ekipmanı söz konusu olduğunda DJI, aksiyon kameraları, dronlar ve aksesuarlar ürünleriyle bilinen bir marka. En yeni cihazlarından biri de akıllı telefonunuzla kullanabileceğiniz bir gimbal olan DJI Osmo Mobile 6.

Bu, çekim yaparken hareketinizi dengeleyecek ve koşarken, araba kullanırken veya başka bir şekilde kendinizi savururken bile titreşimsiz video çekmenize olanak tanıyacak.

Gimbal ayrıca yakınlaştırma, sinematik bulanıklaştırma ve diğer benzer efektler için de bir dizi düğme içeriyor.

Amazon Kindle Scribe

Amazon ilk Kindle cihazından bu yana uzun bir yol kat etti. Artık Kindle Scribe ile okuduğunuz kitap üzerine notlar karalayabilir, el yazısıyla notlar alabilir ve genel olarak Kindle'ınızdan daha fazla yararlanabilirsiniz.

Cihaz ayrıca Kindle'ın en iyi ekranlarından birine sahip, yani parlak ışıkta okumaya devam edebiliyorsunuz. Sakinleşmek ve yatmaya hazırlanmak istediğiniz zamanlar için sıcak bir ışık ayarı da mevcut.

Nothing Phone (1)

Nothing markasının ürettiği Nothing Phone (1), farklı tasarımıyla dikkat çeken bir telefon. Cihazın arka kısmı şeffaf yapıda ve şirketin 'Glyphs' adını verdiği bir dizi LED ışığa sahip.

Bu ışıklar, gelen aramalar, mesajlar, sosyal medya bildirimleri ve cihazınızdaki diğer birçok uyarı hakkında sizi bilgilendirmek için farklı şekillerde yanıp sönebiliyor.

Nothing Phone (2) de aynı yıl piyasaya sürüldü ve ilk modele göre bazı önemli iyileştirmeler aldı.

HyperX Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha uzun batarya ömrüne sahip bir oyuncu kulaklığı. HyperX, bu kulaklıkların 300 saat pil ömrü sunduğunu iddia ediyor. Bu, bu kulaklıkları şarj etmeden 12 günden biraz fazla kullanabileceğiniz anlamına geliyor, ancak arada bir mola vermenizde elbette yarar var!

Uzun ömürlü olmalarının yanı sıra, bu kulaklıklar güçlü ve net bir sese ve kaliteli bir mikrofona sahip.

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5, Apple AirPod Max ayarında bir kulaklık. Ürün; düşük, orta ve yüksek seviyelerde kaliteli ses, etkili gürültü engelleme ve bir dizi akıllı ortam özelliği sunuyor.

Bu kulaklıkların en büyük farkı, önceki modellere göre tamamen yeni bir görünüm sunan tasarımı. Daha minimalist ve daha hafif.

DJI Mini 3 Pro

DJI'ın Mini serisi her yıl daha küçük ve daha güçlü hale geliyor ve hafif bir yapıda. Gelişmiş engellerden kaçınma özellikleri, portre veya manzara çekimi yapabilmeniz için dönen bir lens, 4K video, otomatik izleme ve bir nesneyi takip etme gibi akıllı uçuş özellikleri sunuyor.

Yüksek fiyatına rağmen, yeni başlayanlar, seyahat etmeyi sevenler veya gerçekten hafif, yüksek teknolojili bir drone arayanlar için bir çözüm olabilir.

Generation Zerøgrand II

Sürdürülebilir ayakkabı pazarı, şu sıralar en küçük karbon ayak izini bırakan ayakkabıyı yaratmaya çalışıyor. Bu konudaki en benzersiz girişimlerden biri de yeni Generation Zerøgrand II.

Cole Haan'ın bu ayakkabıları neredeyse tamamen geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretildi. Üst tasarım, yüzde 21 geri dönüştürülmüş içerikten yapılmış vegan mikrofiber ve yüzde 85 plastik şişelerden yapılmış keçe kumaştan üretildi. Bağcıklar tamamen geri dönüştürüldü ve en sıra dışı kısmı, tabanlarda minimum yüzde 25 doğal karahindiba kauçuğu mevcut.

LEGO - Uygulama Kontrollü Araç

Söz konusu LEGO olduğunda, çok fazla seçenek var. Ancak, bu yeni LEGO Technic setinin öne çıkmasına yardımcı olacak benzersiz bir özelliği var: Bir uygulama aracılığıyla kontrol edebilme yeteneği.

Uygulama ile aracı etrafta sürebilirsiniz ve arabayı ters çevirdiğinizde (veya bir duvara çarptığınızda), tamamen farklı bir araba ortaya çıkıyor. LEGO arabanın süspansiyonu olduğu için onu engebeli yüzeylerde bile sürebiliyorsunuz.

Rocketbook - Yeniden Kullanılabilir Akıllı Defter

Çevre bilincine sahip olan bu akıllı defter, Pilot Frixion kalemlerle eşleştirildiğinde nemli bir bezle kolayca silinebilen 32 sayfaya sahip. Türünün ilk yeniden kullanılabilir not defteri olan bu ürün, özel kağıdı sayesinde tıpkı geleneksel bir deftere yazıyormuş hissi verdiğini iddia ediyor.

Çeşitli boyutlarda mevcut olan bu ürün Rocketbook uygulaması ile de uyumlu çalışıyor. Bu sayede notlarınızı tarayabilir ve daha sonra seçtiğiniz bir bulup depolama platformıuna kaydedebilirsiniz, böylece çalışmanızı asla kaybetmez ve uzun vadede notlarınıza ve listelerinize kolayca tekrar ulaşabilirsiniz.