Apple'dan "uygun fiyatlı MacBook" hamlesi: Chromebook'a rakip olacak

Apple'dan "uygun fiyatlı MacBook" hamlesi: Chromebook'a rakip olacak
 Apple'ın Chromebook'larla rekabet edebilmek için önümüzdeki yıl ucuz bir MacBook çıkaracağı söyleniyor.Microsoft gibi Apple da eğitim alanına yönelik uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarında büyümeyi hedefliyor. Şirkete...

 Apple'ın Chromebook'larla rekabet edebilmek için önümüzdeki yıl ucuz bir MacBook çıkaracağı söyleniyor.

Microsoft gibi Apple da eğitim alanına yönelik uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarında büyümeyi hedefliyor. Şirkete yakın kaynaklara göre Cupertinolu dev Chromebook'larla rekabet edebilmek amacıyla uygun fiyatlı bir MacBook serisi piyasaya sürecek.

Donanımhaber'de yer alan ayrıntılarda söz konusu cihazların 2024 yılının ikinci yarısında satışa sunulabileceği belirtiliyor. Yeni uygun fiyatlı serinin MacBook Air ve Pro'dan bazı önemli farkları olacak. Apple'ın yine metal kasa kullanacağı ancak bu kez farklı malzemelere yöneleceği söyleniyor. Ayrıca şirket maliyetleri düşürmek için bazı bileşenleri daha uygun fiyatlı seçeneklerle değiştirilebilir.

Apple bu alana da giriş yapmak istiyor

Apple, daha uygun bir fiyatla satılabilmesi için eğitim amaçlı MacBook modelinde M1 çipini kullanabilir. Ayrıca bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik ettiğini görebiliriz.

Beklenildiği üzere Apple henüz bu spekülasyonlar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.