“Böcek sevdalısı” profesör

“Böcek sevdalısı” profesör
Kahramanmaraş’ta yaşayan ve bir proje kapsamında incelediği arıdan etkilenen profesör, böcekleri araştırmaya başladı. Koleksiyonunda 4 bin tür bulunan Prof. Dr. Mahmut Murat Aslan, bu türleri müzede sergilemek istiyor.Çukurova...

Kahramanmaraş’ta yaşayan ve bir proje kapsamında incelediği arıdan etkilenen profesör, böcekleri araştırmaya başladı. Koleksiyonunda 4 bin tür bulunan Prof. Dr. Mahmut Murat Aslan, bu türleri müzede sergilemek istiyor.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 1994 yılında yüksek lisans eğitimi alırken NATO projesi kapsamında Belçika’da katıldığı projede incelediği bir arı türünden etkilenen Aslan, zamanla farklı türlerdeki böcekleri de araştırmaya başladı. Zaman içinde alanında uzmanlaşan, katıldığı eğitim ve doğa gezilerinde çeşitli böcek türleri biriktirmeye başlayan Aslan, büyük bir koleksiyonun sahibi oldu.

4 BİN TÜR BULUNUYOR
KSÜ Laboratuvarı’nda öğrencileriyle çalışmalarını sürdüren, birçok ülkeden böcek türünü de araştırmalarına dahil eden 50 yaşındaki Aslan’ın koleksiyonunda 4 bin tür bulunuyor. Biriktirdiği türleri tek tek iğneleyerek çerçeveleyen Aslan, bu böcekleri kurulacak bir müzede sergileyerek hem bilim dünyasının hem de meraklıların ilgisine sunmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Mahmut Murat Aslan, lisans eğitimi yıllarında böceklerin ilgisini çekmeye başladığını, merakının zamanla koleksiyonerliğe dönüştüğünü belirtti.