Google, ChatGPT'nin rakibi Bard'ı 50 ülkede piyasaya sürdü

Google, ChatGPT'nin rakibi Bard'ı 50 ülkede piyasaya sürdü
Google'ın geçen şubat ayında "ChatGPT" programına rakip olarak tanıttığı Bard programı, dünyanın birçok ülkesinde en yaygın dillerde kullanıma sunulduGoogle, Brezilya ve Avrupa Birliği (AB) de dahil olmak üzere yaklaşık 50...

Google'ın geçen şubat ayında "ChatGPT" programına rakip olarak tanıttığı Bard programı, dünyanın birçok ülkesinde en yaygın dillerde kullanıma sunuldu

Google, Brezilya ve Avrupa Birliği (AB) de dahil olmak üzere yaklaşık 50 ülkede ChatGPT ile rekabet etmek için "Bard" isimli bir yapay zeka programı başlattı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Microsoft’tan sorumlu olan Open AI şirketi tarafından oluşturulan "ChatGPT" programına rakip olarak geçen şubat ayında Google'ın tanıttığı Bard programı dünyanın birçok ülkesinde en yaygın dillerde kullanıma sunuldu.

Google, Bard programının kullanımını genişletmek için düzenleyici kurumlardaki uzmanlar ve yetkililerle proaktif olarak çalıştıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği'nde Bard lansmanındaki gecikme, Brüksel'in mahremiyet, yanlış bilgilendirme ve entelektüellere saygı açısından pek çok endişe uyandıran yapay zeka algoritmalarını düzenleme arzusu karşısında Google tarafından alınan bir önlem olarak yorumlandı.

40 dilde içerik

Bard; Arapça, Almanca, Çince, İspanyolca, Fransızca ve Hintçe de dahil olmak üzere yaklaşık 40 dilde içerik üretebiliyor.

Bard yanıtlarını sözlü, profesyonel, gayri resmi veya fotoğraf olarak verebiliyor.

Bard ayrıcai ChatGPT gibi halihazırda bulunan yapay zeka ile eski sohbetlere devam etmeyi sağlıyor.