NASA'da 4 gönüllü, 378 gün boyunca Mars simülasyonunda yaşayacak

NASA'da 4 gönüllü, 378 gün boyunca Mars simülasyonunda yaşayacak
NASA'da dört gönüllü, simüle edilmiş bir Mars habitatında 378 gün boyunca, uzak gezegene ilk mürettebatlı görevin hazırlıklarını yürütecekler. Kızıl gezegene gidecek dört kişilik ekip, gezegendeki yaşam ve yapacakları...

NASA'da dört gönüllü, simüle edilmiş bir Mars habitatında 378 gün boyunca, uzak gezegene ilk mürettebatlı görevin hazırlıklarını yürütecekler.

Kızıl gezegene gidecek dört kişilik ekip, gezegendeki yaşam ve yapacakları çalışmalar için simüle edilmiş bir ortama girecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, NASA’nın Houston-Teksas’taki Johnson Uzay Merkezi’ndeki özel olarak tasarlanmış kapalı yaşam alanı, 25 Haziran Pazar gününden itibaren Alyssa Shannon, Ross Brockwell, Kelly Haston ve Nathan Jones’tan oluşan ekibe ev sahipliği yapmaya başladı.

"İletişim gecikmelerine varana kadar"

NASA, ekibin katıldığı simülasyonda; kaynak sınırlamaları, ekipman arızaları ve diğer çevresel stres etkenleri dahil olmak üzere Mars görevinde yaşanabilecek pek çok sorunu deneyimlemeyi hedefliyor.

Deneyimi olabildiğince gerçekçi kılmak için Dünya ile Mars arasındaki mürettebatın yaşayabileceği iletişim gecikmelerinin de göz önüne alınacağı belirtildi.

Gönüllülerin sağlığı ve performansı, habitatta geçirdikleri süre boyunca sürekli olarak izlenecek. Faaliyetler ekinlerle ilgilenmeyi, bilimsel araştırmalar yürütmeyi, habitatı korumayı ve “Marswalks” yapmayı içerecek.

Mars'a yolculuk 2030'da

NASA, 2030’ların sonlarında Mars’a ilk insan ekibini göndermeyi hedefliyor.