Sony, PlayStation 5’e bir kez daha el atıyor: Isınma sorununa son verilecek

Sony, PlayStation 5’e bir kez daha el atıyor: Isınma sorununa son verilecek
Sony, PlayStation serisini tanıttıktan sonra uzun yıllar boyunca konsollarını düzenli olarak güncellemeyi ihmal etmiyor. 2020’de piyasaya sürülen PlayStation 5 modeli, 2022’de bir güncelleme almıştı. Şimdi ise 2024’e yaklaşırken,...

Sony, PlayStation serisini tanıttıktan sonra uzun yıllar boyunca konsollarını düzenli olarak güncellemeyi ihmal etmiyor. 2020’de piyasaya sürülen PlayStation 5 modeli, 2022’de bir güncelleme almıştı. Şimdi ise 2024’e yaklaşırken, önemli bir güncelleme için hazırlıklar yapıyor.

Sony’nin popüler oyun konsolu PlayStation 5, 2024 yılında yepyeni bir sürümle karşımıza çıkacak.

Sony, şu anda yeni bir güncellemeyle PlayStation 5 modelini daha verimli hale getirmek ve soğutucu sistemini elden geçirmek için planlar yapıyor. Son bilgilere göre, yenilenen versiyonda 5 nm’lik bir işlemci kullanacaklar ve sıvı metal macun sistemini terk edecekler. Bu yeni işlemci, daha fazla verimlilik sağlayacak ve daha az ısınacak, bu da sıvı metal macunlu soğutma sistemine ihtiyaç duymayacakları anlamına geliyor.

Teknokaynak'ta yer alan habere göre, Henüz kesinleşmese de, yeni PS5 modelinde tamamen farklı bir soğutma sistemi görebiliriz. Sony, aynı zamanda mevcut stokları azaltmaya yönelik indirimler yaparak, yeni sürüm için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki yıl CFI-1300 sürümüyle yeni bir PS5 modelini piyasada görmeyi bekleyebiliriz.

Sony, uzun yıllardır oyun konsolu pazarında önemli bir oyuncu olmuş ve PlayStation modellerini belli aralıklarla yenileyerek tüketici taleplerini karşılamıştır.