Söz konusu yasaksa Türkiye hep zirvede

Söz konusu yasaksa Türkiye hep zirvede
Twitter, 2022’nin ilk yarısında önceki altı aya kıyasla daha fazla içeriğin kaldırıldığını açıkladı. Platform sadece altı aylık süreçte hükümetlerden 53 bin yasal talep geldiğini belirtti. Türkiye, içerik kaldırılan...

Twitter, 2022’nin ilk yarısında önceki altı aya kıyasla daha fazla içeriğin kaldırıldığını açıkladı. Platform sadece altı aylık süreçte hükümetlerden 53 bin yasal talep geldiğini belirtti. Türkiye, içerik kaldırılan ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Odatv’nin haberine göre Twitter, Elon Musk tarafından devralınmasından önce, 2022’nin ilk yarısında kullanıcılardan 6,5 milyondan fazla içeriği kaldırmalarını istediğini açıkladı. Bu veriler 2021’in ikinci yarısına göre yüzde 29’luk bir artış olduğunu gösteriyor.

Musk’ın Ekim ayında Twitter’ı satın almasından ve personelinin yaklaşık yüzde 80’ini işten çıkarmasından önce Twitter normalde Şeffaflık Merkezi web sitesinde yılda iki kez rapor yayınlıyor ve askıya aldığı hesap sayısı ile veri için aldığı hükümet taleplerinin sayısı gibi bilgileri detaylandırıyordu. Twitter’ın geçen salı günkü güncellemesi kısa bir blog yazısı şeklinde geldi ve şirket bu yıl içinde şeffaflık raporları için ileriye dönük yol hakkında bir güncelleme yapacağını söyledi.

Şeffaflık raporlarının yayınlanması, AB’nin yeni internet kuralları kapsamındaki gerekliliklerden biri olarak yer alıyor. Şirket, 2022’nin ilk yarısında hükümetlerden belirli içeriklerin kaldırılması için 53 bin yasal talep aldığını ve en çok talebin Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Hindistan’dan geldiğini söyledi. Twitter, yerine getirdiği taleplerin sayısını açıklamadı.