Twitter'a dava açıldı: Yıllık ikramiyeler ödenmedi

Twitter'a dava açıldı: Yıllık ikramiyeler ödenmedi
Twitter çalışanları adına açılan yeni bir davanın iddianamesine göre Twitter, Elon Musk'ın satın alması sonrasında çalışanlara yıllık ikramiyelerini ödemedi. Twitter'da tazminat direktörü olarak görev yapan ve geçen ayın...

Twitter çalışanları adına açılan yeni bir davanın iddianamesine göre Twitter, Elon Musk'ın satın alması sonrasında çalışanlara yıllık ikramiyelerini ödemedi. Twitter'da tazminat direktörü olarak görev yapan ve geçen ayın son günlerinde işten ayrılan Mark Schobinger, dava için San Francisco federal mahkemesine başvurdu. 

Webrazzi'de yer alan habere göre Schobinger'in avukatı Shannon Liss-Riordan, 2022 bonuslarını almamış olan, geçmişte ya da şu anda Twitter'da çalışanları da davaya dahil etmeyi planlıyor. Bu sayede bu davanın bir toplu dava sınıfına girmesini hedefliyor. Liss-Riordan, Twitter'ın çalışanlara on milyonlarca dolar borçlu olduğunu dile getiriyor. Bu esnada Twitter ise sessizliğini korumaya devam ediyor.  

Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Musk'ın şirketi satın alacağı gündeme geldiğinde pek çok çalışan, tazminatları ve yıllık ikramiyeleri hakkında endişelerini dile getirdi. Musk'ın satın almasının tamamlanması sürecinde şirket yöneticileri, çalışanlara düzenli olarak 2022 ikramiyelerinin hedefin yüzde 50'si oranında ödeneceğini söyledi. Bütün bu sözlere rağmen, Twitter ikramiyeleri ödemedi. 

Şikayet dilekçesindeki ifadelere göre Schobinger, Twitter'ın çalışanlarına verdiği çeşitli sözlerden dönmesi ve söz verilen ikramiyeleri ödememesi üzerine geçen ay şirketten ayrıldı.

Twitter, son dönemlerde davalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Şirket, çalışanlarının yaklaşık yüzde 80'ini işten çıkarmasının ardından eski Twitter çalışanları tarafından pek çok kez dava edilmişti. Hatta bu yeni davanın avukatı Liss-Riordan, daha önce Twitter aleyhine, çok sayıda toplu dava açmıştı. Bu toplu davalar ile kadın çalışanlar ve engelli çalışanların hakları savunulurken, Twitter'ın satın alma sonrasında uzaktan çalışmaya izin verme ve tutarlı kıdem tazminatı hakları sağlama vaatlerini yerine getirmediği iddiaları öne sürülmekteydi. 

Bunların yanı sıra Elon Musk'ın şirketi satın almasıyla birlikte işten çıkarılan Parag Agrawal, Twitter'ın eski Chief Legal Officer'ı Vijaya Gadde ve eski CFO'su Ned Segal, Twitter'ı 1 milyon dolardan fazla yasal masrafı kendilerine geri ödememekle suçlayarak şirkete dava açtı