WhatsApp’ta yeni özellik: Yabancı numaralardan gelen çağrılar sessize alınabilecek!

WhatsApp’ta yeni özellik: Yabancı numaralardan gelen çağrılar sessize alınabilecek!
Dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son zamanlarda yurt dışından gelen aramalar nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından şikayet ediliyordu. Rahatsız olan kullanıcılar bu durumun önlenebilmesi için yetkililere çağrı...

Dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son zamanlarda yurt dışından gelen aramalar nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından şikayet ediliyordu. Rahatsız olan kullanıcılar bu durumun önlenebilmesi için yetkililere çağrı yaparken WhatsApp yeni özelliğini duyurdu.

Son zamanlarda bazı WhatsApp kullanıcıları, özellikle Endonezya ve Hindistan gibi ülkelerdeki yabancı numaralar tarafından rahatsız edildiklerini ifade ediyordu.

Kullanıcılar, bu numaralar tarafından birçok kez arandıklarını ve bazen de "Selam, nasılsın?" tarzında mesajlar aldıklarını belirtti.

Peki WhatsApp yurt dışı arama kapatma mümkün mü? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? 

WhatsApp, yurt dışından gelen arama ve mesajları direkt olarak kapatılmasına olanak vermiyor. Ancak Bilinmeyen kullanıcıları sessize alma özelliği mevcut. Bu fonksiyon sayesinde, daha önce iletişim kurmadığınız ve rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler sizi aradıklarında bildirim gelmeyecektir.

Android ve iPhone'da yabancı numaraları sessize almak için:

  • Ayarlar > Gizlilik
  • Aramalar
  • Anahtarı açık veya kapalı konuma getirin