WhatsApp’ta yılların derdi sona eriyor: Orijinal fotoğraf kalitesi için geri sayım başladı

WhatsApp’ta yılların derdi sona eriyor: Orijinal fotoğraf kalitesi için geri sayım başladı
WhatsApp kullanıcılarının uzun yıllardır beklediği güncelleme çıktı. , Orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşılması artık rahatlıkla yapılabilecek. Peki hangi cihazlara geliyor. İşte ayrıntılar…Dünyanın en popüler...

WhatsApp kullanıcılarının uzun yıllardır beklediği güncelleme çıktı. , Orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşılması artık rahatlıkla yapılabilecek. Peki hangi cihazlara geliyor. İşte ayrıntılar…

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, , yıllardır kullanıcılarının rahatsız olduğu bir durumu ortadan kaldırmak için ilk adımı attı.
Shiftdelete'den Ramazan Erdinç'in haberine göre WhatsApp, getirdiği özelliklerle kullanıcı deneyimini arttıran şirket, son olarak yıllardan beri sorun haline gelen kalite problemini çözüyor.

WABetaInfo, WhatsApp’ın App Store’daki 23.24.73 güncellemesinin ayrıntılarını paylaştı. Buna göre yeni güncellemeyle birlikte artık WhatsApp, kullanıcılarının orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşmasına olanak sağlayacak. Ancak belirtilenlere göre 2GB ile sınırlı olacak. Özellik, iOS cihazlara önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacak.

Android dünyasında ise test aşamasında. Gelen bilgilere göre yakın zamanda Android cihazlarda da yer alacak.

WhatsApp, orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşma adımları;

  • WhatsApp’ta mevcut bir sohbeti açın veya yeni bir sohbet başlatın.
  • Metin giriş alanının solundaki + simgesine dokunun.
  • Belge’ye dokunun, ardından Fotoğraf veya Video’yu seçin.
  • Göndermek istediğiniz medyayı seçin ve ardından mavi oka dokunarak onaylayın.
  • Öte yandan platform, daha önce “HD kalitesinde” gönderim yapmanın yolunu açmıştı. Bu gönderim şekliyle orijinal kaliteye çok yakın içerikler gönderilse de sıkıştırılmış içerikler gönderiliyor. Son gelen özellikle bu sorun da ortadan kalkacak gibi görünüyor.