Xiaomi elektrikli otomobili SU7'yi piyasaya sürdü: Tesla'nın gözünü korkuttu

Xiaomi elektrikli otomobili SU7'yi piyasaya sürdü: Tesla'nın gözünü korkuttu
Çinli telefon üreticisi Xiaomi ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürdü. Satışa başlayan şirket, ilk 27 dakikada 50 bin sipariş aldığını açıkladı.Aracın tanıtım etkinliğinde konuşan Xiaomi CEO’su Lei Jun, SU7’nin standart...
Çinli telefon üreticisi Xiaomi ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürdü. Satışa başlayan şirket, ilk 27 dakikada 50 bin sipariş aldığını açıkladı.

Aracın tanıtım etkinliğinde konuşan Xiaomi CEO’su Lei Jun, SU7’nin standart modelinin 215 bin 900 yuan (yaklaşık 29 bin 900 ABD doları veya 960 bin TL) fiyatla satılacağını duyurdu.

Tanıtım etkinliğiyle eş zamanlı olarak internet üzerinden satışa başlayan şirket, ilk 27 dakikada 50 bin sipariş aldığını açıkladı.

SU7 Max’in fiyatı ise 299 bin 900 yuan (41 bin 500 dolar veya 1,3 milyon TL) oldu.

Xiaomi’nin elektrikli araç piyasasına girişi, bu pazarda satışların yavaşladığı ve fiyat savaşlarının başladığı bir dönemde geldi.

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanmak pratik mi?

Tesla Model 3’ün Çin’deki fiyatı 245 bin 900 yuandan başlıyor ve SU7’nin başlangıç fiyatı bunun yaklaşık yüzde 20 altında.

Lei, SU7’nin menzilinin en az 700 km olacağını duyurdu. Bu, Tesla Model 3’ün 567 km’lik menzilinden yaklaşık yüzde 25 daha fazla.

Şirketin geçen yıldan beri görsellerini paylaştığı SU7 daha çok Porsche’nin Taycan ve Panamera modelleriyle kıyaslanıyor.

Aracın işletim sistemi Xiaomi telefon, laptop ve diğer elektronik ürünlerinin işletim sistemiyle aynı olacak. Şirket bu sayede mevcut kullanıcılarının araca kolayca entegre olmasını hedefliyor