Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

Bu araç en çok satan elektrikli olur!

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, BMW'nin yeni nesil 5 serisini analiz etti. Özpeynirci, serinin 4 tip yeni versiyonla çıkacağını duyurarak "En çok satan elektrikli olur" yorumunu yaptı.

Özpeynirci yeni serinin satışına ilişkin ise "Türkiye'de 3.çeyrekte ön sipariş alınmaya başlayacak i5’in satışı ise son çeyrekte Avrupa ile eş zamanlı başlayacak" dedi.

Özpeynirci'nin yorumu şöyle:

"Yeni nesil 5 Serisi ve yüzde 100 elektrikli versiyonu i5, geçtiğimiz hafta sonu İtalya Como’da gerçekleşen Concorso d'Eleganza Villa d'Estete etkinliğinde ilk kez sahnelendi. Benim de yerinde takip ettiğim bu etkinlikte hem i5 hem de yeni 5 Serisi’ni yakından görüp inceledim, sorularıma cevap aldım.Aynı bantta elektrikli, şarjlı hibrit, benzinli (mild hibrit) ve dizel olarak üretilecek yeni 5 Serisi’ni oldukça iddialı bulduğumu söylemem lazım. Türkiye’de özellikle elektrikli i5’in yüzde 60 ÖTV dilimine girerek yoğun talep göreceğini düşünüyorum. i5’in 250 kW (340 bg) gücünde arkadan itişli tek motorlu eDrive40 versiyonu 582 km menzile sahip. Çift motorlu 442 kW (601 bg) gücündeki 4 çeker M60 xDrive ise 516 km menziliyle dikkat çekiyor.

Kuşkusuz Türkiye’de eDrive40 versiyonu yoğun talep görüp, hem BMW'nin en çok satan modeli hem de en çok satılan elektrikli otomobillerden biri olacaktır. Aracın dışında son dönemlerde SUV modellerinde sıklıkla gördüğümüz ve eleştirilen büyük ızgaranın yerini daha normal boyutlarda ızgaraya bıraktığını görüyoruz. Türkiye'de 3.çeyrekte ön sipariş alınmaya başlayacak i5’in satışı ise son çeyrekte Avrupa ile eş zamanlı başlayacak. Bakalım istenilen adette gelip, beklenen başarıyı yakalayabilecek mi? Bu arada yılın son çeyreğinde i5 dışında yeni 5 Serisi'nin 520d xDrive (Mild-Hybrid) versiyonu da satışa sunulacak. 1.6 lt benzinli 520i ise 2024'te gelecek. Eğer Borusan şarjlı hibrit (PHEV) getirmeye karar verirse, o da 2024'te gelecek."

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi