Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Bu iş bitti

Trabzonspor, Fenerbahçe’nin Rize’de farklı kazanmasının ardından Adana Demirspor maçına büyük önem verdiğini sahaya sürdüğü ilk 11’le gösteriyordu.
Dorukhan’ı stoper mevkiine, form düşüklüğü gösteren Nwakaeme yerine de Kouassi’yi tercih etmesiyle bunu sergiledi.
Teknik Direktör Abdullah Avcı, kupada aldığı galibiyetle de moral bulan takımını bazı dokunuşlarla daha güçlü mücadele edecek durumda sahaya sürmeyi yeğledi.
Trabzonspor 3. dakikada penaltı kazandı, atışı kullanan Abdulkadir topu kaleci Muric’e teslim etti. Ancak ihlal nedeniyle hakem atışı tekrarlattı, Perez ise gole çevirdi. 12.dakikada Cornelius güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi.
Üstünlüğü erken yakalayan Trabzonspor’da yardımlaşma üst düzeyde olunca ilk yarıda Adana Demirspor’a hücum şansı tanımadılar.
30.dakikada sakatlanan Perez yerini Ahmetcan’a bıraktı. Trabzonspor’un jokeri durumundaki Dorukhan sağ beke Ahmetcan ise sağ stoper mevkiine yerleşti. 34.dakikada Cornelius’a arkadan yapılan hareket sarı kart olmalıydı. İlk yarıda Uğurcan sahneye çıktı ve mutlak bir golü önledi. 39. dakikada ise Uğurcan’ı bu kez direk kurtardı.
Trabzonspor ilk yarının sonları ve uzatma dakikalarında oyunu geride kabul edince Adana Demirspor yüklendi.
Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarıda 6 dakikalık uzatmayı 4 dakikada bitirince önemli bir hataya imza attı ve hatasını telafi ederek maçı 2 dakika daha oynattı.
Trabzonspor, ikinci yarıya hızlı başlayan Adana Demirspor’un baskısını ilerleyen dakikalarda kırdı. 61.dakikada şehrinin plakası aklına gelen Trabzonspor Djaniny ile 3-0’ı yakaladı. 75.dakikada Vargas frikikten güzel bir golle farkı ikiye indirdi. Golde birkaç haftadır frikikleri sadece izlemekle yetinen Uğurcan bu maçta da topu izlemekle yetindi…
Uzatma dakikalarında Remy penaltıyı direğe nişanlayınca Trabzonspor rahat bir nefes aldı.
Teknik Direktör Abdullah Avcı, geriye yaslanmaya mutlaka bir çare bulmalı…
Sonuçta Fırtına şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi