İstanbul’da kırmızı alarm: Afet boyutunda kuraklık yaşıyoruz

İstanbul’da kırmızı alarm: Afet boyutunda kuraklık yaşıyoruz
Afet boyutunda kuraklık olduğunu belirten İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Bütün hemşerilerimizden İSKİ’nin su tasarrufu kampanyasına katkı yapmasını bekliyorum” dedi.İstanbul Su ve...

Afet boyutunda kuraklık olduğunu belirten İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Bütün hemşerilerimizden İSKİ’nin su tasarrufu kampanyasına katkı yapmasını bekliyorum” dedi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, kentte ciddi bir su kuraklığı yaşandığını belirterek vatandaşları uyardı.

Afet boyutunda kuraklık yaşıyoruz

Şile’deki Atık Su, Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımlar Temel Atma Töreni’nde konuşan Başa, şunları söyledi:

“Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Yani bütün bu yatırımları yaparken hakikaten sıcaklık rekorlarının kırıldığı, afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz.

Bu noktada günlük su tüketimlerimiz 3,5 milyon metreküpe ulaştı

Bu vesileyle, Anadolu Yakası’nda çok sıkıntımız yok çok şükür, genel olarak Avrupa Yakası’nda biraz baraj doluluk oranlarımız düşük.

O noktada bütün hemşerilerimizden İSKİ’nin yapmış olduğu su tasarrufu kampanyasına katkı yapmasını bekliyorum. Sadece bütün vatandaşlar yüzde 10 oranında tüketimlerini kıssalar, biz inşallah sorunsuz bir şekilde yağmurlu sezona atlamış olacağız”