CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay'dan "beşli çete" iddialarına yanıt: Belediyenin borçlarını kapatmak zorundaydım

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay'dan "beşli çete" iddialarına yanıt: Belediyenin borçlarını kapatmak zorundaydım
CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, "beşli çete" ile iş birliği yaptığı iddialarına açıklık getirdi. CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantıları sonucu İzmir adayları belli oldu. İzmir Büyükşehir için belirlenen...
CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, "beşli çete" ile iş birliği yaptığı iddialarına açıklık getirdi. 

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantıları sonucu İzmir adayları belli oldu. İzmir Büyükşehir için belirlenen aday Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.

Tugay’ın adaylığının kesinleşmesi sonrası sosyal medyada tartışmalar körüklendi. CHP’nin eski yöneticisi Eren Erdem, Tugay’ın CHP’nin “beşli çete” olarak nitelendirdiği büyük inşaat firmalarından birinin sahibi olan Mehmet Cengiz’e ihalesiz iş vermeye ve arazi satmaya çalıştığını iddia etti.

Eren Erdem'den "beşli çete" iddiası

Karşıyaka’nın İzmir’in en borçlu belediyesi olduğunu söyleyen Erdem, belediyenin arazisini Mehmet Cengiz’e “peşkeş” çekeceğini ama Genel Merkezin buna engel olduğunu öne sürdü.

Gazeteci İsmail Saymaz ise Sözcü TV ekranlarında yaptığı konuşmada Cemil Tugay'ın kendisine "beşli çete" iddiaları ile ilgili açıklamada bulunduğunu söyledi.

"Belediyenin borçlarını kapatmak zorundaydım"

Tugay'ın iddialara ilişkin açıklaması şöyle:

“Belediyenin borçlarını kapatmak durumundaydım ve acemi olduğum bir dönemdi. Çalışanlar araziyi satarsak gelir elde edebileceğimizi söylediler, ben de Mehmet Cengiz’le pazarlık yaptım ve burayı sattım."