DEM Parti'nin İstanbul belirsizliği çözüldü: Başvuru kabul edildi

DEM Parti'nin İstanbul belirsizliği çözüldü: Başvuru kabul edildi
DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş'ın evrakları YSK'ya yetiştirilemediği için İstanbul adayının çıkarılamadığı iddia edilmişti. Son olarak İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul...
DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş'ın evrakları YSK'ya yetiştirilemediği için İstanbul adayının çıkarılamadığı iddia edilmişti. Son olarak İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurusunu zamanında yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) siyasi partilerin yerel seçim aday listelerini sunmaları için verdiği süre bugün itibarıyla sona erdi.

DEM Parti'nin evrakları yetiştiremediği için İstanbul'da Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi aday gösteremediği iddia edildi.

Saat 17.00'a kadar YSK'ya başvuru yapması gereken partinin E-5 otoyolundaki trafik kazası sebebiyle evrakları yetiştiremediği öne sürüldü. Parti kaynakları, iddialara ilişkin yalanlama yaparak, "Başvurular zamanında ve eksiksiz olarak yapıldı" dedi.

DEM'den ilk açıklama geldi

Konuya ilişkin Halk TV'ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, geç başvuru iddialarının doğru olmadığını belirterek, İstanbul'da Meral Danış Beştaş için adaylık başvurularının zamanında ve eksiksiz olarak yapıldığını belirtti.

Sözcü TV’ye konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise "İstanbul için herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." denildi.

Belirsizlik çözüldü

İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu zamanında yaptı ve partinin başvurusu kabul edildi.

Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için 22 siyasi parti ile 30 bağımsız aday başvuruda bulunmuş oldu.

"Yolumuz açık olsun"

DEM Parti'den yapılan yeni duyuruda ise "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" ifadelerine yer verildi.