180 sığınmacıya acil sağlık yardımı

180 sığınmacıya acil sağlık yardımı
Acil yardım çağrısı yapılan Ocean Viking gemisindeki sığınmacılar için sağlık yardımı izni çıktı.  Akdeniz’de İtalya açıklarında beklemede olan ve çok sayıda intihar girişiminin yaşandığı kurtarma gemisi Ocean...

Acil yardım çağrısı yapılan Ocean Viking gemisindeki sığınmacılar için sağlık yardımı izni çıktı.  

Akdeniz’de İtalya açıklarında beklemede olan ve çok sayıda intihar girişiminin yaşandığı kurtarma gemisi Ocean Viking’teki 180 sığınmacının bir İtalyan karantina gemisine alınacağı açıklandı. İtalyan doktorlar, sığınmacıları sağlık kontrolünden geçirecek.

Sığınmacıları muayene etmek üzere Sicilya'dan bir tıbbi yardım ekibinin Ocean Viking’e gönderildiğini açıklayan İtalyan İçişleri Bakanlığı, şu ana dek ciddi bir sağlık probleminin tespit edilmediğini ve gemideki durumun da sakinleştiğini açıkladı.

Bakanlık, tamamına koronavirüs testi uygulandıktan sonra sığınmacıların Moby Zaza adlı karantina gemisine aktarılacağını belirtti.

Önceki gün Ocean Viking’den yapılan acil yardım çağrısı üzerine İnsani yardım örgütü SOS Méditerranée, gemideki durumun giderek kötüleştiğini, çok sayıda intihar girişimi olduğunu, gemi personeliyle  sığınmacıların güvenliğinin tehlikede olduğunu duyurmuştu.