Japonya başbakanı uyku sorunlarıyla gündemde
Japonya başbakanı Takaichi, iş-yaşam dengesini kurmakta zorlandığını belirten paylaşımıyla gündeme geldi. Takaichi'ye muhalefet kanadından eleştiriler geldi.
GAZETE PENCERE - Japonya Başbakanı Sanae Takaichi sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamayla gündem oldu. Takaichi 3 günlük tatilinin ardından yaptığı paylaşımda “uzun süre sonra ilk kez 5 saate kadar uyumayı başardığını” söyledi. Başbakanlık görevine geldiğinden beri günde en fazla 3 saat uyuduğunu ve sabah saatlerine kadar “belgeleri tarayıp e-postaları işlediğini” belirtti.
Paylaşımında Takaichi, yoğun iş temposunun yanı sıra ev işleriyle de bizzat ilgilendiğini söyledi. Başbakan aynı zamanda ütü, mendil yıkama ve dikiş dikme gibi ev işleri ile meşgul olduğunu belirtti.
MUHALEFET DESTEK ALMASINI ÖNERİYOR
Sanae Takaichi’nin uyku sorunlarını vurguladığı paylaşımı, iktidar ve muhalefet kanadından milletvekilleri arasında tartışmalara neden oldu. Halk İçin Demokrat Parti lideri Yuichiro Tamaki 21 Temmuz’da düzenlediği basın toplantısında, başbakanın yalnızca yerine getirebileceği görevlere odaklanması gerektiğini söyledi. Ayrıca ev işleri için dışarıdan destek almasını önerdi. Tamaki, önemli kararlar alabilmek için taze bir zihnin önemini vurguladı.
İktidardaki Liberal Demokrat Parti'den (LDP) bir kaynak ise "Önemli olan, güvenebileceği ve işi emanet edebileceği yeterli yardımcıya sahip olup olmadığıdır" dedi.
Japon başkan geçtiğimiz yılın Kasım ayında da az uyuması ve insanları fazla çalışmaya teşvik etmesi sebebiyle eleştirilere maruz kalmıştı.
Kaynak:Haber Merkezi