2021’in en iyileri

2021’in en iyileri
İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, 2021’in en iyi fotoğraflarını ve dikkat çekici haberlerini aboneleriyle paylaştı. Ajans editörlerinin seçtiği fotoğraflarda 2021’in öne çıkan olayları ve gelişmeleri gözler önüne...

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, 2021’in en iyi fotoğraflarını ve dikkat çekici haberlerini aboneleriyle paylaştı. Ajans editörlerinin seçtiği fotoğraflarda 2021’in öne çıkan olayları ve gelişmeleri gözler önüne seriliyor.

HİNDİSTAN’DA AÇIKHAVA KREMATORYUM

Reuters muhabirlerinin Yeni Delhi’de çektiği ve 23 Nisan’da paylaşılan fotoğrafta hastanelerdeki ve krematoryumlardaki doluluk sebebiyle insanların Covid-19’dan ölen yakınlarını açık havada oluşturulan krematoryumlarda yaktığı görülüyor.

AFGANİSTAN’DAN KAÇIŞ

ABD önderliğindeki Batılı güçlerin ülkeden ayrılması sonrasında Taliban, 15 Ağustos 2021’de Kabil’i ele geçirdi ve Afganistan’ı yönetmeye başladı. 20 yıllık bir sürecin ardından tekrar ülke yönetimini ele geçiren Taliban’dan kaçmak isteyen çok sayıda insan Kabil’deki havalimanına akın etti. Çok sayıda insanın öldüğü ve sık sık izdiham yaşanan bölgede Reuters’ın çektiği bir fotoğraf ise yaşanan dramı ortaya koyuyor. Barikatların üzerindeki ABD’li bir askere henüz birkaç aylık olduğu tahmin edilen bebeğini veren bir baba en azından çocuğunun baskıcı rejimden kaçmasını sağlamaya çalışıyor.

ABD KONGRE BASKINI ABD’DE

2021’in ilk büyük olayı ABD’nin başkenti Washington’da meydana geldi… Trump’ın körüklemesiyle ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerle galeyana gelen Trump destekçileri ABD Kongresi’ni bastı. 6 Ocak’ta yaşanan olayda 5 kişi yaşamını yitirdi.

MÜSİLAJ PANİĞİ YAŞANDI

Yaz aylarında Türkiye’den çekilmiş fotoğraf, Marmara Denizi’ni saran müsilaj sorununu gündeme taşıyor.

İNGİLTERE-FRANSA ARASINDA MÜLTECİ KRİZİ

Mülteci krizi bütün dünyada üzüntü yaratırken yılın son haftalarında İngiltere ve Fransa bu konuda karşı karşıya geldi… Manş Denizi üzerinden Fransa’dan İngiltere’ye giden mültecilerin ölmesi sonrasında iki ülke de suçu birbirine atarken, daha özgür ve mutlu bir yaşam isteyen mültecilere yönelik somut bir adım atmadı.

EYFEL’İN IŞIĞIYLA SÜPER PEMBE AY

Koronavirüs salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde Paris’te yaşayanlar tarihi bir görüntüye şahit oldu… 27 Nisan’da Süper Pembe Ay gökyüzünde belirirken Reuters’ın paylaştığı fotoğraflarda şehrin ikonik yapısı Eyfel Kulesi sanki Ay’a ışık tutuyormuş gibi görünüyor.