58 bin Ukraynalı, Türkiye’ye geldi

58 bin Ukraynalı, Türkiye’ye geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün TVNet’te katıldığı yayında, Türkiye’deki mültecilerin sayıları ve durumlarına ilişkin soru üzerine, “Ukrayna’daki savaş başladığından itibaren Türkiye’ye 58 bin Ukraynalı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün TVNet’te katıldığı yayında, Türkiye’deki mültecilerin sayıları ve durumlarına ilişkin soru üzerine, “Ukrayna’daki savaş başladığından itibaren Türkiye’ye 58 bin Ukraynalı geldi” dedi.

Bu sayının 30 bine yakınının kara yoluyla, 900 civarının ise üçüncü ülkeler üzerinden hava yoluyla ülkeye giriş yaptığını belirten Soylu, gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Ukrayna meselesine ilk reaksiyon gösteren ülkelerden birinin de Türkiye olduğunun altını çizen Soylu, AFAD tarafından çadırlar kurulduğunu, şu ana kadar 51 tır malzemenin gönderildiğini ifade etti.

Avrupa’nın mülteci akınına farklı gözle baktığını ve “göz rengine” göre mülteci kabul ettiğini dile getiren Soylu, Türkiye’nin Suriye, Arakan, Filistin ve Yemen meselelerine baktığı anlayışla Ukrayna’daki olayları değerlendirdiğini vurguladı.