ABD’de gençler arasında virüs artıyor

ABD’de gençler arasında virüs artıyor
Ülkede normale dönen Florida, Güney Carolina, Georgia, Teksas ve diğer eyaletlerdeki vaka artışına dikkat çeken ABD’li yetkililer, "Koronavirüs agresif bir şekilde 20'li ve 30'lu yaşlardaki insanlarda görülmeye başladı" uyarısını...

Ülkede normale dönen Florida, Güney Carolina, Georgia, Teksas ve diğer eyaletlerdeki vaka artışına dikkat çeken ABD’li yetkililer, "Koronavirüs agresif bir şekilde 20'li ve 30'lu yaşlardaki insanlarda görülmeye başladı" uyarısını yaptı.
Mississipi’den bir sağlık yetkilisi, son haftalarda eyaletteki sosyal mesafe kuralına uyumun “hayal kırıklığı yaratacak kadar düşük seviyelerde olduğunu belirtirken, Florida Valisi Ron DeSantis, vakaların 20’li ve 30’lu yaşlardaki gençlerde yoğunlaşmaya başladığına vurgu yaptı. Vali gençlerde görülen vakaların çoğunun asemptomatik vakalar olduğunu ifade ederken, yetkililer Florida’nın salgının yeni merkez üssü olabileceği konusunda uyardı.
Güney Carolina eyaletinde de toplam vakaların yüzde 18’i, 21 ve 30 yaş arasında olduğu belirtilirken, Georgia’nın en büyük hastanesinde görevli Dr. Robert Jansen, “Rahatsız edici bir trend var. Bu da gençlerin sadece enfekte olmaları değil ama hastalığı ebeveynlerine ve diğer aile büyüklerine bulaştırma ihtimalleri” dedi.