Alman Hükümeti’nde Rus gazı ayrışması

Alman Hükümeti’nde Rus gazı ayrışması
Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Moskova’ya karşı Batılı ülkelerin yaptırımlarının güçlendirilmesi çağrısında bulunurken enerji ambargosu uygulanmasına karşı çıkmaya devam ediyor. Almanya Savunma...

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Moskova’ya karşı Batılı ülkelerin yaptırımlarının güçlendirilmesi çağrısında bulunurken enerji ambargosu uygulanmasına karşı çıkmaya devam ediyor. Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ise Avrupa Birliği’nin Rus gazı ithalatını yasaklamayı görüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Almanya’nın kamu yayıncısı ARD’ye açıklama yapan Habeck, ülkenin enerji politikasına istikrar kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, Rusya’ya enerji ambargosu uygulanması karşısındaki tavrını koruyor. Habeck, “Kendimizi Rus gazı, kömürü ve petrolünden bağımsız hale getirme stratejisi izliyoruz ancak bu hemen olmayacak” dedi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron da düzenlediği basın toplantısında, Rusya›ya karşı gaz ambargosunun Almanya için ekonomik sonuçları olacağını ve ‘‘ihtiyatlı’’ davranılması gerektiğini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ise Avrupa Birliği›nin Rus gazı ithalatını yasaklamayı görüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Lambrecht, Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrinde yaşananları insanlığa karşı suç olarak değerlendirerek, “Bir yanıt verilmeli. Bu tür suçlar yanıtsız kalmamalı” değerlendirmesinde bulundu.