Avustralya alarm verdi

Avustralya alarm verdi
Vakaların yeniden arttığı Avustralya’da, salgının yayılmasını engellemek için ordu devreye sokularak devasa bir test kampanyası başlatıldı. Ülkenin ikinci büyük kenti Melbourne’e gönderilen bin askerin, özellikle iki mahallede...

Vakaların yeniden arttığı Avustralya’da, salgının yayılmasını engellemek için ordu devreye sokularak devasa bir test kampanyası başlatıldı. Ülkenin ikinci büyük kenti Melbourne’e gönderilen bin askerin, özellikle iki mahallede kapı kapı dolaşarak halka test yapacağı böylece asemptomatik vakaların da tespit edileceği açıklandı.


Başbakan Daniel Andrews, Victoria eyaletinde son bir günde 33 yeni vaka bulunmasının ardından böyle bir karar aldıklarını, yüzlerce askerin kapı kapı gezeceğini açıkladı. Andrews, semptom gösteren veya göstermeyen kişilere evlerinin en fazla 100 metre yakınında ücretsiz test yapılacağını söyledi. Vakaların artması halinde askerlerin kapı kapı gezme uygulamasının başka mahallelere yayılması da beklenirken, kentte arabadan inmeden test yapılabilmesi için 10 ek merkez daha kuruldu.