BAE heyetine Ankara’da stratejik şirket sunumu

BAE heyetine Ankara’da stratejik şirket sunumu
Birleşik Arap Emirlikleri ‘nin (BAE) fiili lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El-Nahyan’ın Türkiye’ye ziyaretinden iki hafta sonra iki ülke yetkilileri bu kez sessiz sedasız bir görüşme yaptı.ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’e...

Birleşik Arap Emirlikleri ‘nin (BAE) fiili lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El-Nahyan’ın Türkiye’ye ziyaretinden iki hafta sonra iki ülke yetkilileri bu kez sessiz sedasız bir görüşme yaptı.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’e konuşan Türk yetkililer son dönemde ilişkilerin normalleştiği Türkiye - Birleşik Arap Emirlikleri hattında sıcak bir gelişme yaşandığını duyurdu.

DRONE ÜRETİCİLERİYLE DE GÖRÜŞÜLDÜ
Bloomberg’e konuşan kaynaklar, BAE heyetinin pazartesi günü Savunma Sanayi Başkanlığı ve Aselsan gibi Ankara merkezli savunma şirketleriyle görüştüğünü aktardı. Heyetin ayrıca Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüştüğü öne sürüldü. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Aselsan konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı da Bloomberg’in sorularını yanıtsız bıraktı.

BAE'DE HAFTA SONU TATİLİ BATILILAŞIYOR

Birleşik Arab Emirlikleri (BAE) küresel ekonomik pazara daha rahat uyum sağlayabilmek adına hafta sonu tatilini cumartesi ve pazar olarak değiştirmeye hazırlanıyor. 1 Ocak 2022’den itibaren hayata geçecek uygulama ile cuma günleri de yarım gün olacak.