Bir yanda şiddet bir yanda destek

Bir yanda şiddet bir yanda destek
Protestolar, polis müdahalesi gölgesinde devam ediyor ancak bazı kentlerde polisin de protestoculara katılarak onları desteklediği görüldü.POLİS DİZ ÇÖKEREK DESTEK VERDİHafta sonu birçok kentteki protestolar sırasında polis...

Protestolar, polis müdahalesi gölgesinde devam ediyor ancak bazı kentlerde polisin de protestoculara katılarak onları desteklediği görüldü.
POLİS DİZ ÇÖKEREK DESTEK VERDİ
Hafta sonu birçok kentteki protestolar sırasında polis ekipleri, protestocularla dayanışma göstererek şiddet karşıtı sloganlar attı. “Bizimle yürü” sloganları yöneltilen bir şerif, bu isteği kabul ederek “Hadi gidelim” dedi. Polisin, Floyd’u ensesine diziyle basarak öldürmesi nedeniyle dizleri üstüne çöken protestoculara polisin de katıldığı görüldü.
Minneapolis polis şefi Medaria Arradondo, Floyd’un uğradığı polis şiddeti için “Memurların yaptığı insanlık suçuydu. Bu tamamen yanlıştı ve bunda tartışılacak bir şey yok” ifadesini kullandı.
Atlanta kentinde ise protestolarda üniversite öğrencilerini gözaltına alırken aşırı güç kullanan iki polis görevden alındı. Söz konusu gözaltı görüntülerinde siyahi iki üniversitelinin arabadan zorla indirilmeye çalışıldığı ve şok tabancasıyla müdahale edildiği görüldü.