“Çocuk” uyarısı da bombaları durdurmadı

“Çocuk” uyarısı da bombaları durdurmadı
Rus uçaklarının, Mariupol’da tiyatroyu yerle bir etmesi, savaşın çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Rus jetlerini uyarmak için tiyatro binasının bahçesinde büyük harflerle Rusça “çocuk” yazılmış olması...

Rus uçaklarının, Mariupol’da tiyatroyu yerle bir etmesi, savaşın çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Rus jetlerini uyarmak için tiyatro binasının bahçesinde büyük harflerle Rusça “çocuk” yazılmış olması bile sivilleri bombalardan kurtaramadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Sergey Orlov, BBC’ye tiyatro saldırısında binada bin ile bin 200 kişinin bulunduğunu belirtti. Bölge milletvekili Dmitro Gurin de “Görünen o ki pek çok kişi kurtuldu” dedi.

Rusya’nın hava saldırlarında daha önce bir doğum hastanesi, bir kilise ve pek çok evi vuruldu. Bölge Valisi, Rus güçlerinin tiyatroyu “kasten ve utanmadan” bombaladıklarını, bir uçağın yüzlerce masum Mariupol sakininin saklandığı binaya bomba attığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve vali bombalamanın ardından Rusya’yı “savaş suçu” işlemekle itham etti.

RUSYA YALANLADI
Rusya Savunma Bakanlığı ise sivillerin bulunduğu tiyatro binasını bombaladıklarına ilişkin haberleri yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Ukraynalı silahlı güçlerin mayınlanmış tiyatro binasını bombalayarak provokasyon gerçekleştirdiğini savundu.

BİR APARTMAN DAHA HEDEF OLDU
Kiev yakınlarında bir apartman binası daha Rus bombardımanına hedef oldu. Yetkililer, 16 katlı binanın yerel saatle sabah 05.02’de vurulduğunu açıkladı. Binada ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Bombardımanın ardından binada yaşayan 30 kadar kişi de tahliye edildi.

Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, ağır hasar gören liman kenti Mariupol dahil olmak üzere 9 şehirde insani koridor açılacağını duyurdu.