Donald Trump, 3 ülkeyi ABD toprağı ilan etti
ABD Başkanı Donald Trump, 3 ülkeyi ABD toprağı olarak gösteren bir harita paylaştı.
GAZETE PENCERE - ABD Başkanı Donald Trump, tartışma yaratan bir paylaşım daha yaptı.
Trump, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan Kanada, Grönland ve Meksika'yı ABD toprağı olarak gösteren bir harita paylaştı.
Donald Trump'ın ABD'nin New Mexico eyaletinin adını "New America" olarak değiştirdiği bir görsel de yayınladı.
X hesabından açıklama yapan Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi.
Bağımsız ve özgür bir ülke olduklarını belirten Sheinbaum, "Ulusal gurur ayı olan bu ayda, Meksika'nın hiçbir yabancı ülkenin sömürgesi veya himayesinde olmadığını ve asla olmayacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bizler, özgür, bağımsız ve egemen bir millet olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
Sheinbaum, Meksika'nın "özgür, bağımsız ve egemen" bir ülke olduğunu belirterek, "hiçbir yabancı ülkenin himayesi altında olmadığını ve olmayacağını" ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi